32,658 vizualizări

Idei de afaceri la țară pentru femei și tineri. Idei de afacere profitabile, mici, non-agricole și cu fonduri europene nerambursabile. Afaceri mici în Moldova și România.

 

Conform statisticilor, 1,1 miliarde de oameni trăiesc în sărăcie în sate și 200 de milioane în orașe. Studiul a fost realizat în 105 țări de către Oxford Poverty and Human Development Initiative (OPHI).

Dar chiar și într-un sat în care nu există loc de muncă, poți câștiga bani buni, implementând idei de afacere la țară. Principalul lucru este să vrei și să găsești ceva de făcut în sat pentru a câștiga bani. La urma urmei, cei care se străduiesc cu adevărat caută orice oportunitate, iar cei care nu vor să câștige bani vor găsi întotdeauna o scuză pentru inacțiune.

Mai jos vei găsi cele mai reușite idei de afaceri la țară în Moldova sau România.

Idei de afaceri la țară fără bani      

În acest caz, este vorba de idei de afaceri acasă la țară, care nu necesită nicio investiție, ci doar cunoștințe și îndemânare.

Instalare Windows, programe, jocuri. Descărcarea filmelor

Satele nu sunt acum mai rele decât orașele. 80% dintre tineri au computer, însă doar câțiva sunt capabili să instaleze Windows. Așadar, vi se vor plăti bani pentru asta.

Canal Youtube

Printre idei de afaceri profitabile pentru tineri la țară, trebuie să accentuăm și interesele generației noi. Acordați atenție la câte canale sunt de succes despre pescuit, vânătoare și viața rurală.

Oamenii din oraș nu au nicio idee despre toate aceste lucruri de bază. De ce să nu-i învățați să trăiască la țară? În plus, le va fi interesant să vizioneze videoclipuri despre animale. De exemplu, cum apare un pui. Videoclipurile voastre vor deveni, cu siguranță, virale.

Ajutor în grădină

Persoanele în vârstă deseori angajează tineri pentru a le ajuta în grădină. Puteți plasa anunțuri pe la magazine despre posibilitatea furnizării unui astfel de serviciu și stabili imediat un preț, astfel încât bunicii să nu încerce să plătească cu cartofi. În România, costă 30 lei pentru a ajuta la strângerea porumbului, în funcție de zonă.

Închirierea spațiului

Chiar dacă nu aveți o casă de închiriat, dar aveți o bucătărie de vară, atunci o puteți pregăti, eliminând toate cele inutile, și închiria, precum și oferi mese turiștilor în stil tradițional.

Taximetrist

Dacă aveți o mașină, iată și o idee de afacere la țară rapidă – vor fi bani simpli, dar aproape în fiecare zi. În multe sate, autobuzul nu merge regulat, dar pentru majoritatea este vital să ajungă în oraș: la spital, pentru mâncare sau la serviciu. Aceasta este șansa voastră.

Excursii

Printre idei de afaceri în România la țară o includem și pe aceasta, în cazul în care locuiți într-un loc pitoresc și vă cunoașteți bine locurile natale. Deveniți ghid și câștigați bani din asta.

În cazul în care aveți propria fermă, organizați excursii unde turiștii vor putea hrăni struții/ fazanii etc. și observa comportamentul animalelor. Astfel, veți arăta viața animalelor și chiar puteți învăța vizitatorii să facă brânză de vaci! Pentru o vizită, vă pot plăti 15 lei. Ferma va înflori!

Pescuit sau vânat

Peștele va fi cumpărat chiar în sat, nici măcar nu trebuie să-l duceți la piață. Se cumpără întotdeauna, pentru că este produsul în cantitate redusă la țară.

Idei de afaceri cu bani puțini la țară

În mare parte, când vorbim despre idei de afaceri la țară cu bani puțini, ne referim la investițiile ce nu depășesec 5000 euro.

Boxe cu surprize/ cadouri

Oraș sau sat – oamenilor le place să ofere cadouri peste tot, dar este foarte dificil să alegeți singuri ce să dați în dar. Puteți alcătui cutii speciale cu seturi de cadouri gata făcute, le împachetați frumos și le vindeți.

Investiția inițială este de aproximativ 230 euro, iar din prima lună puteți ajunge la un venit de 100-150 euro. Să presupunem, în medie, că o cutie de cadouri costă 15 euro. Dacă aveți doar 10 clienți pe lună, puteți câștiga deja 150 euro.

Căni și tricouri personalizate

Un serviciu popular care transformă o cană obișnuită sau un tricou într-un cadou original. Investiții – până la 100 euro – acești bani vor fi cheltuiți pe vopseaua specială pentru țesături și căni. Vânzarea a 100 de căni pe lună vă va aduce cam 230 euro.

Dacă doriți să vă ridicați afacerea la nivelul următor, puteți începe imprimarea profesională a cănilor și tricourilor. Din echipament veți avea nevoie de un computer, o imprimantă color și prese de căldură, costul acestora fiind de până la 1200 euro.

Repararea încălțămintei și fabricarea cheilor

Repararea încălțămintei și fabricarea cheilor sunt servicii care vor fi întotdeauna relevante și printre cele mai bune idei de afaceri mici la țară. Tot de ce aveți nevoie pentru a deschide mini-afacerea este o suprafață de 5 metri pătrați, mai multe rafturi, instrumente și abilități (sau un angajat cu astfel de abilități).

În plus, pe la sate încă nu există o concurență puternică în acest domeniu. Capitalul inițial pentru afacere este de 900 euro, iar profitul pe lună poate fi de la 400 de euro.

Sculptură în lemn

Idei de afaceri la țară profitabile includ, de asemenea, și domeniile în care trebuie să vă arătați capacitățile creative. Veți aveți nevoie de cuțite, dalte, pile și alte instrumente speciale. Costul serviciilor poate varia. Într-o lună, puteți câștiga până la 1200 de euro pentru mai multe comenzi.

Producția de brânzeturi de casă

Mărfurile agricole pot genera un venit stabil. Vor exista întotdeauna cumpărători pentru un produs de calitate, însă va trebui să studiați procesul de fabricație, să găsiți rețete bune și să monitorizați calitatea. Puteți comercializa cașcavalurile la magazinele din zonă.

Vânzare de bere la draft

Face parte din idei de afaceri la țară cu 5000 euro investiții inițiale. Este necesar să vă gândiți la sortiment, să găsiți furnizori de încredere, să obțineți o licență pentru a vinde băuturi alcoolice etc. Cheltuielile lunare aproximative sunt de la 1200 euro, iar veniturile sunt de la 2800 euro. Astfel, rambursarea se poate face timp de 4-6 luni. Există însă și dificultăți: concurență ridicată și sezonalitatea cererii.

pexels photo 1921420

Vânzarea arbuștilor fructiferi

Avantajul e că sunt mai ușor de plantat decât copacii. De exemplu, este suficient să plantați același zmeur. Creșteți-l pe un teren de 3-5 acri și vindeți-l cu succes. Comercializați, de asemenea, și gem de zmeură pe timp de iarnă.

Adițional, este foarte rentabil să plantați și trandafir de ceai, fiind bine primit pe piață. Un tufiș de cinci ani dă deja până la 3-4 găleți de petale, iar o farfurioară mică cu petale costă cel puțin 3 lei. Imaginați-vă câte farfurii sunt într-o găleată!

Vânzarea vinului

Se solicită vin bun de casă. Există o mulțime de videoclipuri pe YouTube despre fabricarea acestei băuturi minunate, iar referitor la preț – stabiliți-l de sine stătător.

Idei de afaceri la țară cu 10000 de euro și mai mult

În zilele noastre, tot mai puțini au curajul să investească peste 10000 de euro în afaceri la țară. De aceea, vă prezentăm 3 idei de succes:

Producția de furaje pentru animale

Deoarece baza agriculturii din România este fermele mici cu specializare îngustă, acestea nu au posibilitatea de a produce furaje în mod independent. Satisfacerea nevoilor date poate fi o idee bună de afaceri pentru un antreprenor.

Producția de furaje compuse este o afacere care va da roade în 1,5 ani. Tehnologia de producție a furajelor combinate include nu numai operațiunile de bază, ci și acțiuni auxiliare. Acestea sunt: depozitarea, transportul, eliberarea produselor finite, prelucrarea deșeurilor comerciale etc. Toate acestea sunt imposibile fără echipamente speciale: concasor, tocător, mixer, separator, dispozitiv de cântărire etc. Atelierul pentru amplasarea acestui echipament trebuie să fie mare și înalt – peste 4,5 m. Echipamentul în sine nu este plasat haotic, ci conform anumitor scheme. Temperatura atelierului nu poate fi mai mare de +5 grade, altfel procesul de producție va fi efectuat cu încălcări.

Cea mai simplă linie pentru producția de furaje compuse granulate și libere costă aproximativ 17000 de euro. Productivitatea sa este de 1000 kg de furaj pe oră. O linie mai puternică (pentru 3000 kg de furaj pe oră) va costa de la 30000 euro.

Potrivit statisticilor, profitul unei afaceri înființate este de aproximativ 2700 de euro pe lună. Din această sumă, trebuie să scădeți suma pentru închirierea spațiului, salariul a trei persoane (atât de mulți operatori sunt obligați să mențină o linie simplă) și alte costuri. Acest lucru înseamnă că profitul net în prima lună de muncă poate fi de 1000 euro. Pentru volume mari, va fi mai mare.

Un avantaj ar fi să aveți deja acest teren mare, de 5 hectare de exemplu.  

Lucrări agricole

Pentru arat, semănat, cultivat veți avea nevoie de tractor (unul nou costă 10000 euro), plug (costă în jur de 1000 euro) și alte ustensile. Dacă nu veți crește prea mult prețul, toți vecinii voștri vor deveni clienți. Este un loc de muncă permanent, care va fi în sezon în fiecare an.

În plus, iarna, când drumurile sunt acoperite de zăpadă, autoritățile locale probabil vă vor cere să le curățați și vă vor plăti pentru asta.

Deschiderea unui magazin universal

În cazul în care satul este situat departe de așezările mari, atunci acest tip de afacere va aduce venituri chiar dacă există concurenți.

Țineți minte că nu ar trebui să încercați să vindeți un produs scump. Veniturile și nevoile sătenilor sunt foarte diferite, deci trebuie să vindeți ceea de ce au nevoie. Este imperativ să monitorizați dorințele și să ascultați bârfele obișnuite, vorbind despre ceea ce lipsește în sat. La țară, acele magazine care au absolut totul „de la cizme de cauciuc până la conserve de pește” sunt foarte apreciate.

Achiziționarea sortimentului inițial va costa cam 2000 euro. De asemenea, e nevoie de spațiu închiriat. Acesta poate fi fie o casă veche, fie un mic garaj. Personalul – este recomandabil să vindeți independent în primele etape. Apoi e nevoie de frigider, cântar și alte echipamente. În total ar putea ajunge la 10000 euro.

Idei de afaceri la țară non-agricole

Este greșit să credem că la țară pot fi implementate doar idei de afaceri agricole. Exemplele de mai jos sunt un argument în acest sens.

Mini afumatoare

Pentru a începe afacerea, trebuie să achiziționați o afumătoare electrică sau convențională, aceasta costând cel puțin 1000 de euro. Venitul variază între 350-450 de euro din produsele vândute.

Figurine și decorațiuni de grădină

Fiecare proprietar de căsuță ar fi bucuros să aibă figurine de grădină. Costul afacerii pornește de la 750 euro. Venitul – de la 450 euro pe sezon.

Lucrări de sudare

Investițiile în domeniul sudării sunt de aproximativ 1200 euro, care vor fi cheltuiți pe echipamente și un set de îmbrăcăminte specială. Acești bani se pot întoarce în prima lună de muncă. În medie, un specialist începător va putea câștiga între 1200 și 1500 de euro pe lună.

Puteți face o varietate de porți de fier, scări și garduri personalizate, dar și suveniruri. Acesta este un loc de muncă permanent, care este foarte necesar în sat. În plus, puteți organiza și cursuri, luând o sumă simbolică. Principalul lucru este să începeți.

Xerox

Investițiile sunt de 550 euro. Punctul bine amplasat, și anume lângă școală și grădiniță, vă va ajuta să obțineți un profit suficient de rapid. Cererea stabilă va oferi un profit de 250 de euro pe lună. Pentru o sumă mai mare și în cazul în care e vorba de un oraș mic, ulterior, puteți amplasa mai multe puncte de xeroxare și printare, de exemplu lângă primărie etc.

Ceramică

E minunat dacă îi veți atrage astfel pe cei de la „oraș”, vânzând farfurii și căni de lut, originale și calitative. De asemenea, puteți vinde suveniruri, dar și învăța meșteșugul pentru bani.

Confecționarea foișoarelor

Dacă căutați afaceri rentabile la țară, acordați atenție acesteia, mai ales într-un mediu cu o concurență redusă. Puteți face singuri foișoarele sau adunați o echipă de constructori. Ei vor avea nevoie de echipamente și instrumente, precum și de consumabile – plăci, șuruburi etc.

Costul primar al unui foișor este în medie de 450 euro, iar costul unui finisat este de aproximativ 1000 euro. Având 5 comenzi pe lună, puteți câștiga în jur de 2500 euro.

Îngrijirea cimitirelor

Nu fiecare persoană are timp să mențină în mod independent și în perfectă ordine cimitirele rudelor. De asemenea, ar putea să vă contacteze și persoanele care sunt mutate într-un alt loc de reședință.

Costurile de lansare sunt mici – aproximativ 350 euro, iar profitul minim cu un flux stabil de clienți este de 170 euro pe lună.

Idei de afaceri la țară în agricultură        

Atunci când vă gândiți la idei de afaceri la țară cu animale sau, per general, în agricultură, principalul lucru este să înțelegeți că fiecare element completează întreprinderea voastră. Vreți un porc – asta înseamnă că aveți nevoie de o capră. Pentru că trebuie să i se dea lapte. Vreți o capră – trebuie să găsiți o sursă de fân, o pajiște. Vreți să creșteți pui – aveți nevoie de hrană etc.

pexels photo 760280

Cultivarea ciupercilor

Ciupercile sunt un fenomen natural care vă poate da mulți bani. Ele sunt bogate în vitamine, proteine ​​și minerale. Condițiile de pornire necesare sunt: ciuperci, rumeguș, pungi de plastic, semințe de reproducere/ ciuperci, îngrășăminte uree/ azot, var, apă, mașină aeriană, cântar, brațe suplimentare, frigider.

Puțini știu că această afacere este profitabilă până la 500%. Dacă aveți un loc curat în casa voastră, puteți începe propria afacere de cultivare a ciupercilor chiar astăzi și să le vindeți la exportatori sau companiile farmaceutice în următoarele 21 de zile.

Înființarea unei mici ferme de păsări

Aceasta este o afacere pe care o puteți începe într-o singură cameră, o parcare sau o proprietate abandonată din apropiere cu 50-500 de păsări care costă între 100 și 50000 euro, în funcție de număr.

Creșterea melcilor

Carnea de melc a fost confirmată ca fiind cea mai sigură și mai hrănitoare delicatesă. De asemenea, afacerea cu melci poate fi demarată cu un capital de pornire redus. Cel mai bun moment pentru a începe cultivarea melcilor este sezonul ploios; puteți începe cu 50-60 melci pentru a avea o bună cunoaștere a modului în care funcționează cultivarea acestora.

Cultivarea fructelor și legumelor pentru vânzare

Gama de produse vândute va determina sezonul. Sezonalitatea este succesul acestei afaceri. Dacă vă bazați în primul rând pe produse de calitate și o prezentare adecvată, atunci trebuie să vindeți fructe proaspete. Oamenii vor cumpăra produsele ecologice la un preț bun. Însă puteți vinde totul din grădină! Și nu economisiți: cumpărați o pompă, furtunuri și irigați.

Nu uitați nici de verdeață. Pătrunjel, mărar, ceapă verde – totul este la cerere. Plantarea unui praz este, de asemenea, foarte profitabilă. Va fi un minim de muncă, dar creșterea pensiei va fi vizibilă.

Vânzarea semințelor pentru plantare

Semințele sunt la mare căutare în fiecare primăvară. Acestea trebuie recoltate de la sfârșitul verii, toamnei, când recolta este strânsă. Pentru a aduna semințele, alegeți mostre bune, coapte, poate chiar prea coapte. Uscați-le corect și creați astfel de condiții pentru ca semințele să respire. De exemplu, într-un borcan cu capac strâns în care sunt găuri.

Cea mai bună cerere pentru semințe va fi dacă sunt vândute pe soiuri. Sătenii vor fi fericiți să le cumpere. Mai ales dacă le vindeți în fiecare an, aceștia vor veni 100% ca la un vânzător verificat.

Vânzarea răsadurilor de viță-de-vie

Răsadurile de struguri sunt ușor de recoltat și costă mulți bani. În România, prețul mediu este de 8 lei pentru unul cu un sistem de rădăcină gata făcut. Butașii sunt, de asemenea, bine vânduți – aceștia sunt în esență crenguțe de viță-de-vie tăiate în bucăți de 40-50 cm.

Autocultivare și vânzare de puieți de pomi fructiferi

Nu este dificil să creșteți puieți, iar profitul, deși sezonier, va fi tangibil. Aceștia se cumpără primăvara și toamna și este o modalitate excelentă de a câștiga bani dacă sunteți interesat de grădinărit.

Creșterea legumelor în seră

Populația reușește să se înfometeze atât de mult de vitamine până la începutul primăverii, încât este gata să plătească bine pentru legumele timpurii. Dacă aveți mijloacele necesare pentru a construi cel puțin o mică seră, nu neglijați această oportunitate.

În câteva sezoane, toate costurile vor da roade. Dar depinde de imaginația voastră: castraveți, roșii, varză, dovlecei… Studiați piața din satul și orașul apropiat!

Idei de afaceri pentru femei la țară

Femeile își aleg, de obicei, idei de afaceri creative, provocatoare, care necesită abilitate și inspirație. Aici sunt câteva exemple potrivite pentru femeile de la țară.

pexels photo 721999

Murături de casă

Toți iubesc diverse murături, dar nu toți au timp să le facă. Și, prin urmare, vânzarea de castraveți și roșii murate poate deveni un fel de afacere acasă. În această afacere, este important să aveți un loc în sat unde să le vindeți. Dacă locuiți pe strada principală, atunci le puteți comercializa chiar în fața porții.

Broderie și țesut din mărgele

Acestea pot fi bijuterii: coliere, brățări, huse pentru telefon, bibelouri-jucării pentru copii, cât și tablouri sau icoane.

Comercializarea produselor pentru șoferi

Plăcinte, pește uscat, semințe, nuci – dacă locuiți la strada principală, oportunitățile nu trebuie neglijate. Pasagerul este întotdeauna flămând și nu este dificil să organizați astfel o afacere de familie. Cineva face, altcineva vinde.

Dacă aveți o echipă de afaceri bună, atunci la o astfel de întreprindere puteți câștiga până la 600 de euro pe lună. De asemenea, puteți vinde chiar pe drum fructe și legume. Mașinile se opresc și șoferul cumpără marfa.

Cursuri de croitorie

Cursurile de croitorie sunt o idee excelentă de afaceri pentru femeile cărora le place să coasă. Mulți oameni preferă să poarte haine exclusive, și în general – există multe motive pentru a învăța a croi haine, astfel încât cursurile ar fi solicitate chiar și la sat.

Pentru a-i învăța pe oameni, trebuie să vă puteți expune clar gândurile și să fiți un mentor în practică. Pentru început, închiriați un spațiu sau utilizați o cameră din casa voastră, cumpărați mai multe mașini de cusut, mese și scaune. În viitor, vor fi necesare cheltuieli pentru achiziționarea de consumabile (țesături, fire etc.).

Îngrijirea părului

Tipurile de servicii solicitate: îndreptarea și ondularea părului, extensie, colorare și chiar masaj al capului. Puteți organiza un studio de îngrijire a părului acasă.

Exemplu: deschiderea unui studio de îndreptare a părului cu keratină vă va costa aproximativ 250 euro – bani necesari pentru echipament și consumabile. În ceea ce privește veniturile, prețul pentru o îndreptare cu keratină de lungime medie pentru un începător este de 50 euro, pentru un meșter de top – 100 euro. Având în vedere chiar și ratele minime, dacă aveți 10 clienți pe lună, puteți câștiga 500 euro.

Culegerea ciupercilor

Depinde de zonă – dacă aveți o pădure în apropiere, puteți culege ciuperci. Principalul lucru este să le înțelegeți. Ciupercile sunt vândute proaspete, murate, sărate și uscate. Acesta este un produs bun și deloc ieftin.

Flori de vânzare

Dacă aveți poftă de frumusețe – de ce să nu creați condiții pentru cultivarea florilor? Garoafe, trandafiri, lalele, bujori – toată lumea le va cumpăra. Vă puteți concentra în mod special pe sărbători, de exemplu, pe 1 septembrie. De asemenea, puteți vinde și flori de cameră.

Semințe și bulbi de flori

Semințele și bulbii de flori sunt la mare căutare. Toamna, nu este dificil să le pregătiți, iar primăvară, aceștia sunt bani reali. Cel mai bine este să depozitați bulbii de flori într-o pivniță. Semințele se păstrează perfect pe categorii, într-un loc uscat. Produsele voastre vor fi solicitate în luna aprilie.

Idei de afaceri pentru tineri la țară

Aici vă prezentăm atât idei de afaceri la țară cu fonduri europene nerambursabile (tinerii pot primi ajutor european pentru a-și crea propria întreprindere și pentru eventualele investiții fie în agricultură, cercetare sau alt domeniu eligibil), cât și idei mai simple, pentru școlari.

Creșterea cailor

Dacă cumva s-a dovedit că aveți un cal, nu ar trebui să-l percepi doar ca o forță de tragere. Puteți aranja totul astfel încât oamenii să vină la voi să călărească. De asemenea, dacă natura din jurul vostru este frumoasă, aveți pădure sau râu, invitați prin intermediul rețelelor de socializare oaspeți din oraș care vor să călărească caii voștri și să le facă poze. Accentuați faptul că plăcuta comunicare cu un astfel de animal este terapie pură!

pexels photo 460991

Creșterea albinelor

Creșterea albinelor este un alt răspuns la modul de a câștiga bani în mediul rural. Dacă sunteți familiarizat cu stupina încă din copilărie, atunci înțelegeți cât de benefică este mierea. Avantajul este că o puteți vinde pe tot parcursul anului. Nu se deteriorează.

În cazul în care cumpărați câțiva stupi, nu vă așteptați să obțineți multă miere în primul an. Albinele trebuie să se aprovizioneze pentru iarnă, trebuie să își extindă familia.

De asemenea, dacă nu doriți să extindeți deja stupina, puteți vinde familiile. Nu este mai puțin profitabil decât mierea. O familie de albine costă în jur de 60-70 euro.

Vânzarea nucilor

Este rentabil să plantați și nuci. Copacii de nuci fructifică bine, iar nucile propriu-zise sunt scumpe și pot fi depozitate mai mult de un an. Le puteți vinde atât în ​​cochilie, cât și la kilogram sau în borcane. De obicei, nucile sunt depozitate în pungi până la Crăciun, când prețul este mai mare.

Un copac adult poate face cu ușurință 3 găleți de nuci. Aproximativ 30 kg. În plus, arborele îngrijit nu este capricios. Dar puteți opta și pentru o livadă de migdale.

Colectarea ierburilor utile și fructelor de pădure

Potrivit pentru adolescenții curioși și școlari. Există multe plante benefice în jurul nostru. Chiar și un simplu mușețel va face bani sau păducelul care este recoltat foarte ușor.

Învățați să colectați ierburi medicinale nu câte un fir, ci să găsiți locuri în care acestea au crescut din abundență și doar se rup. Credeți-ne, există o mulțime de astfel de locuri bogate în jurul vostru!

Săparea fântânilor

Dacă aveți câțiva prieteni care doresc să câștige bani și să înceapă propria afacere, vă puteți uni forțele și începe o afacere comună cu săparea fântânilor. Există mai multe avantaje:

  • Prag de investiții scăzut. Este suficient să colectați 350-3500 euro, pentru achiziționarea echipamentului și a materialelor necesare;
  • Concurență redusă;
  • Cerere mare;
  • Nu sunt necesare permisiuni speciale.

De asemenea, merită luat în considerare faptul că săparea puțurilor necesită anumite cunoștințe. Le puteți obține din acces deschis – autoeducarea nu a fost încă anulată. Câștigurile medii lunare și nete sunt de aproximativ 5500 de euro, cu un loc de muncă constant.

Vânzarea fructelor uscate

Afacerea este actuală pentru gospodăria care are pomi fructiferi sau câmpuri de fructe de pădure. Rentabilitatea unei astfel de întreprinderi este foarte mare, deoarece tot ceea ce este necesar crește sub fereastră. Singurul lucru pe care trebuie să cheltuiți bani este uscătorul, al cărui cost poate ajunge până la 300 euro.

Munca este mai sezonieră, de aceea se recomandă ca întreaga familie să se angajeze în lucru. Puteți negocia cu magazinele mici din sat sau puteți găsi un cumpărător profitabil care va lua toate produsele deodată. Cele mai benefice fructe uscate sunt cireșele, stafidele, caisele uscate, merele și seturile pentru compoturi.

Vânzarea o puteți începe din toamnă, când fructele și fructele de pădure dispar de pe rafturile magazinelor.

Concluzie

Există o mulțime de idei de afaceri la țară. Cel mai important lucru este să vă alegeți propria nișă, ceea ce vă va permite să implementați ideea cu interes și confort. Dacă nu aveți darul de a vinde, este recomandabil să intrați în propria voastră producție și muncă manuală, care este, de asemenea, foarte apreciată.

Locuitorii satelor au o mulțime de avantaje: lipsa concurenței, materii prime ieftine și chirie. Totul depinde de dorință și motivație. Ideile expuse nu sunt decât o mică parte din ceea ce puteți realiza pentru a câștiga bani. Veniți oricând cu ceva nou și al vostru, care nu va avea analogi pe următorii 100 km.