738 vizualizări

Succes în carieră și pașii importanți care trebuie parcurși până la vârsta de 35 ani. 33 pași pentru succes în carieră. Ce trebuie să faci ca să reușești în viață și carieră.

 

Istoria cunoaște multe cazuri când succesul în antreprenoriat și muncă a fost atins departe de adolescența timpurie. Ian Kum a fondat WhatsApp la 35 de ani, având aceeași vârstă ca Jimmy Wales când a început Wikipedia. Fondatorii Zynga și Intel aveau 40 de ani. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la obiceiurile din copilărie care vă vor ajuta să vă construiți cariera sau afacerea. Mai jos vă prezentăm câțiva pași importanți pe care merită să-i parcurgeți până la vârsta de 35 ani, pentru a obține succesul.

Află care este „superputerea” ta

Antreprenorul Tina Eisenberg spune că toți cunoscuții ei de succes pot răspunde la această întrebare. De exemplu, John Maeda, care conduce MIT Media Lab și Rhode Island School of Design, și-a numit forța „curiozitate”. Aceste caracteristici pot fi „tenacitate”, „entuziasm” și multe alte trăsături care vă ajută să vă faceți bine treaba.

Cunoaște-ți punctele slabe

Trebuie să înțelegeți de ce eșuați: nu pentru a vă simți nesigur sau inconfortabil, ci pentru a înțelege de ce va trebui să angajați anumiți oameni și ce sarcini va trebui să delegați.

Învață să delegi

Nimeni nu este capabil să îndeplinească toate sarcinile impecabil. Acest lucru îl înțelegeți urcând pe scara carierei. Trebuie să învățați să faceți distincția între acele lucruri pentru care merită să pierdeți timp și cele care ar fi bine să le lăsați altora. Puteți delega eficient și fără efort anumite funcții angajaților, partenerilor de afaceri, practicanților etc.

Stabilește-ți o listă de lucruri pe care nu le vei face niciodată la muncă

Pe măsură ce vă construiți cariera, vă veți confrunta cu multe opțiuni și oportunități. Nu risipiți energia pe ceea ce nu ați intenționat sau nu ați vrut să faceți. Fiți sinceri cu voi înșivă: identificați de ce aveți nevoie în carieră și faceți o listă cu ceea ce nu veți fi niciodată de acord. Va fi utilă atunci când veți lua o decizie cu privire la un nou loc de muncă.

Fă ceea pentru ce ești cu adevărat mândru

Nu contează dacă intenționați să lăsați o urmă în istorie sau pur și simplu să lucrați pentru bani, construiți-vă cariera în așa fel încât mândria să se strecoare prin toate punctele din CV-ul vostru.

Învață din eșec

Toată lumea, într-un grad sau altul, s-a confruntat cu o situație neplăcută de „eșec”. Este important să trageți singuri concluziile dintr-o greșeală operațională gravă și să utilizați aceste cunoștințe în viitor.

Treci dincolo de propriile limite

Exemplu: Puteți găzdui o întâlnire cu 30 de participanți, dar oare vă veți descurca cu o conferință de 100 de persoane care trebuie organizată în altă țară? Această provocare vă poate ajuta să vă extindeți talentele organizaționale. Exact asta trebuie să experimentați din când în când pentru a afla de ce sunteți capabil.

Măcar o dată fă ceva care te sperie cu adevărat

Aceasta este continuarea punctului anterior. E vorba despre ieșirea din zona de confort: fie oratoria în public la o conferință, mersul la autorități pentru o promovare bună etc. Trebuie să încercați acest lucru cel puțin o dată, chiar la începutul carierei.

Învață să accepți calm feedback-ul

Hillary Clinton a spus: „Este important să luăm în serios criticile, dar nu personal”. Trebuie să înțelegeți: singura modalitate de a învăța este să aflați locul în care vă „lipsiți” ca profesionist. Pe de altă parte, dacă luați la inimă fiecare afirmație dură, respectul de sine va fi în curând tulburat.

Învață să oferi calm feedback

Este necesar nu doar să acceptați feedback-ul ca profesionist, ci și să puteți da feedback, mai ales cu privire la acele probleme care sunt importante pentru voi, fie că este vorba de comportamentul șefului sau că ați întârziat la o întâlnire.

Să poți spune „nu”

Două sunete nefericite, dar se pare că pentru mulți dintre noi acesta este unul dintre cele mai dificile cuvinte de pronunțat. Dar pentru o carieră (și sănătate mintală) este foarte important să puteți refuza la timp și să insistați ​​pe propria părere.

Construiește o rețea largă de oameni în care poți avea încredere

Rețeaua nu trebuie subestimată. Rețeaua voastră este probabil cel mai valoros atu al vostru în carieră. Construirea unei relații de muncă corecte necesită timp și atenție, dar merită.

Fă-ți cunoștințe care-ți pot da sfaturi bune despre carieră

Aici nu vorbim despre mentori, ci să aveți câțiva prieteni competenți în domeniul vostru, care să vă poată ajuta cu sfaturi în situații foarte diferite.

Curăță „personalitatea virtuală”

Chiar și acum, mulți oameni uită cât de importante sunt rețelele sociale în cariera lor, precum și informațiile pe care Google le lansează despre voi. Cel puțin, modificați setările de acces pentru unele fotografii vechi discutabile. Ștergeți postările de pe Facebook sau Twitter care vă pot face să arătați prost, dar și verificați ce arată Google când introduceți numele vostru în bara de căutare.

Creează un portofoliu cu cele mai bune lucrări

Desigur, acest sfat nu este pentru toată lumea, ci mai mult pentru specialiștii în marketing, jurnaliști, manageri, designeri. Este o bună oportunitate de a arăta ce meritați. De dorit ca acest portofoliu să fie disponibil online.

Învață să vinzi

Chiar dacă nu ați intenționat niciodată să faceți o carieră în call service! Adevărul este că, atunci când vă prezentați ideea șefului sau scrieți o scrisoare de intenție pentru CV-ul vostru, explicând de ce vă potriviți perfect, mereu încercați “să vindeți” ceva.

Învață să negociezi

În majoritatea cazurilor, aceasta este singura modalitate de a obține ceea ce vreți și meritați. Dacă nu ați mai făcut acest lucru până acum, începeți câte puțin (de exemplu, rugați-l pe șeful vostru să vă plătească pentru o conferință sau un webinar).

Fii capabil să-ți aperi părerea

Este deosebit de important într-o conversație cu superiorii.

Fii capabil să scrii CV-ul corect

Asigurați-vă că toate comunicările voastre profesionale sunt actualizate.

Exersează strângerea de mână

Acest punct poate părea lipsit de importanță, dar este probabil cel mai rapid mod de a face (sau a ruina) o primă impresie. Odată, unul dintre directorii executivi Fortune 500 trebuia să aleagă între doi candidați de același nivel profesional. Și a spus că a dat locul celui care a strâns mai bine mâna.

Găsește un mod de planificare care să ți se potrivească

Nu contează dacă e o aplicație mobilă sau o agendă cu stilou gel, încercați să vă obișnuiți să faceți liste de sarcini. Acest lucru vă va ajuta să îndepliniți misiunea în cel mai eficient mod.

Cunoaște-ți „ciclurile de productivitate”

Nu este nimic mai rău decât să lucrezi când nu ești în forță. Dar cineva funcționează mai bine de dimineața devreme, altcineva – noaptea târziu, când nimic nu-i distrage atenția de la sarcină. Să vă forțați să lucrați atunci când energia este la zero nu este cel mai bun mod.

Stabilește-ți programul optim de somn

A dormi suficient este important pentru munca productivă. La fel de important este să aveți un program clar de somn și să vă țineți de el.

Fă față stresului

Problemele de acest gen sunt tratate cel mai bine la început. Dar dacă s-a mers departe, trebuie să discutați cu un profesionist care vă poate dezvolta strategiile de gestionare a stresului.

Nu-ți cere scuze tot timpul

S-ar putea să simțiți că sunteți politicos și vă construiți o bună reputație, dar scuzele excesive, în special pentru lucrurile care nu sunt importante sau care nu țin de controlul vostru, vor duce în timp la îndoieli cu privire la competența voastră. Încercați să vă cereți scuze când aveți cu adevărat pentru ce.

Sindromul de depășire a impostorului

Când abia începeți să lucrați într-o nouă industrie pentru voi sau ați urcat pe scara carierei aproape imediat după absolvire, este dificil să scăpați de senzația că înșelați mediul în ceea ce privește calitățile voastre profesionale. Cel mai bine este să studiați cât mai mult posibil și să scăpați de acest sindrom cât mai devreme.

Gândește-te la un plan B

Imaginați-vă că sunteți concediat mâine. Ce aveți de gând să faceți? Dacă singurul răspuns este „Panică”, atunci e timpul pentru un plan de urgență. Este neplăcut să ne gândim la o criză, la o scădere a profiturilor companiei, dar dacă s-a întâmplat acest lucru, este mai bine să avem un plan întocmit în avans.

Pune în aplicare proiectul tău

Nu strică niciodată să încercați ceva nou, la care v-ați gândit mult timp, dar nu ați îndrăznit. În cel mai bun caz, veți găsi noi oportunități de carieră și surse de venit; în cel mai rău caz, vă veți diversifica cumva experiența de lucru.

Investește în pensionare

Un plan pentru o bătrânețe sigură n-are cum să dăuneze.

Investește în auto-dezvoltare

Pentru a rămâne în liga superioară a profesiei voastre, trebuie să vă dezvoltați în mod constant abilitățile. Și pentru aceasta nu este necesar să mergeți la a doua facultate!

Investește în lumea din jur

Aceasta poate fi atât participarea la caritate, cât și ajutorul pentru un coleg mai puțin experimentat.

Decide exact ce vrei de la viață

Dacă doriți să aveți un loc de muncă acceptabil înainte de 35 de ani, puteți începe prin a vă identifica domeniile pe care cu siguranță nu doriți să le urmăriți, precum și acele condiții de muncă cu care cu siguranță nu veți fi mulțumiți (de exemplu, un șef dictator). Înțelegerea a ceea ce nu vreți este de obicei mai ușoară decât înțelegerea dorințelor voastre.

Tinde spre locul de muncă dorit

Nu pierdeți nicio zi: construirea unei cariere necesită mult timp și efort și este mai bine să începeți chiar acum.

 

Vezi și semnele că ai o relație sănătoasă cu munca ta