201 vizualizări

Descoperă care este cea mai bună vârstă pentru căsătorie la femei. Ar trebui să se mărite mai devreme? Află motivele de ce cândva se căsătoreau devreme.  

 

Dacă considerăm iubirea ca fiind un atribut indispensabil al căsătoriei, atunci te poți căsători la orice vârstă. Astăzi, vârsta tinerilor căsătoriți a crescut semnificativ, iar nunta după 30 de ani este considerată complet normală. Dar când pui întrebarea: la ce vârstă te poți căsători, trebuie să iei în considerare că nunta este o problemă serioasă.

Dragostea este un fundament nesigur, există diferite tipuri de iubire, iar multe dintre ele dispar ca fumul odată cu primele dificultăți în viață. Rochia de mireasă și luna de miere – ceea la ce visează fetele, devine rapid un lucru al trecutului și începe viața de zi cu zi a familiei, asociată cu rezolvarea multor probleme ale adulților

În cazul în care soția este încă un copil, nu este ușor ca ea să facă față unei asemenea poveri. În acest caz, părinții continuă să aibă grijă de fiica căsătorită, încercând să rezolve problemele dificile pentru ea. De regulă, o astfel de familie inferioară nu trăiește mult și se prăbușește ca un castel de cărți.

Vârsta de căsătorie: când e bine ca o fată să se mărite?

Această întrebare nu are un răspuns clar. Legislativ, în fiecare țară este stabilită vârsta căsătoriei – limita minimă care vă permite să înregistrați oficial o relație. Nu există limită superioară de vârstă. Cu toate acestea, problema determinării vârstei optime pentru căsătorie ar trebui luată în considerare cuprinzător:

  1. Din punct de vedere al fiziologiei, crearea unei familii este asociată cu funcția de reproducere, nașterea unui copil. Fiziologic, la fete, pubertatea începe la 9-10 ani și, în medie, până la vârsta de 12,5 ani, ea poate deja să nască. La băieți, acest proces are loc puțin mai târziu: perioada de maturizare este de la 11-12 ani, până la vârsta de 14-15 ani se crede că majoritatea băieților pot concepe un copil.
  2. Abordarea psihologică presupune maturitate, pregătirea unei persoane pentru viața de familie, îndeplinirea rolului de soț și părinte. Aceste calități nu au nicio legătură cu o anumită vârstă: până la 14 ani, o persoană poate vorbi destul de matur, iar cealaltă poate fi infantilă chiar și la 30 de ani.
  3. Un alt aspect este sociologic. Ca o familie să fie puternică, tinerii trebuie să fie maturi social: asta înseamnă certitudine în orientarea profesională, educație și găsirea locului în societate, statut social. Dacă acest proces nu este finalizat, este dificil să-l combinați cu asigurarea unei familii, creșterea unui copil.

Prin urmare, dacă părinții întreabă când să se căsătorească fiica lor, răspunsul corect este: când ea este pregătită pentru viața de familie din punct de vedere fiziologic, psihologic și social. Potrivit psihologilor și medicilor, cea mai bună vârstă pentru căsătorie pentru femei este 23-28 de ani. Aceasta este perioada cea mai favorabilă pentru nașterea primului copil. Procesul de formare profesională se încheie, persoana își găsește primul loc de muncă și începe să trăiască din veniturile sale.

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că la această vârstă sunt șterse diferențele psihologice între semenii de diferite sexe. Un coleg de clasă binecunoscut și inestetic se transformă brusc într-un bărbat fermecător. De câte ori înainte ți-a dat semne de atenție, dar nici măcar nu te-ai uitat în direcția lui, iar acum fetele îl văd cu priviri entuziaste?

varsta pentru casatorie

Pot să mă căsătoresc mai devreme?

O condiție importantă necesară pentru a crea o familie puternică este iubirea. Dar ea poate apărea brusc și nu este interesată de vârstă. Dacă s-a întâmplat că sentimentele reciproce au cuprins-o pe fată la o vârstă fragedă, atunci se poate căsători și la vârsta de 16 ani. Dar prin lege, căsătoria la 16 ani fără acordul părintelui este posibilă doar în cazul „circumstanțelor speciale”, care includ sarcina și nașterea unui copil.

Apropo, căsătoriile timpurii sunt tradiționale în multe culturi. De exemplu, în Arabia Saudită, un bărbat de 80 de ani s-a căsătorit oficial cu o fată de 12 ani. Dar astfel de uniuni nu pot fi considerate comune, în România acestea sunt cazuri izolate. Majoritatea cuplurilor tinere, conform legii, se căsătoresc după 18 ani. În unele țări, vârsta majoratului vine mai târziu: la 19 ani în Coreea de Sud, unele state din SUA, Canada; la 20 de ani – în Japonia, Tunisia, Taiwan; la 21 de ani – în Singapore, Egipt, majoritatea statelor din SUA, China.

 

Articole recomandate:

Un fapt interesant este că documentele istorice și operele de literatură menționează multe cazuri de căsătorii timpurii. Desigur, sunt mai multe motive pentru asta, iar toate sunt legate de condițiile de viață ale oamenilor de atunci și de normele religioase. Decizia de a se căsători era luată de părinți, în timp ce copiii erau ascultători. Căsătoriile în familii nobiliare erau încheiate în scopuri politice, astfel că vârsta mirilor era lipsită de importanță. De asemenea, războaiele frecvente au dus la moartea tinerilor și, prin urmare, pentru a continua linia familiei, era de dorit să se căsătorească cu ei cât mai devreme.

În plus, speranța de viață a fost mult mai mică pe atunci decât cea de astăzi. Tinerii își începeau viața de familie în casa părintească cu o economie consolidată. În acele vremuri, familiile erau numeroase, prin urmare, cu cât o femeie începea să nască mai devreme, cu atât urmașii erau mai numeroși. Familiile sărace încercau să-și căsătorească fiica cât mai curând posibil pentru a scăpa de o gură în plus. În ciuda faptului că familiile vechi românești au fost construite la insistențele părinților lor, fără acordul tinerilor, în ele domnea dragostea și respectul sincer. Divorțurile erau extrem de rare.

varsta pentru casatorie

Vârsta potrivită, conform studiilor de știință

Potrivit expertului Kelsey Thorgerson, mai bine să așteptați cu nunta dacă partenerii au sub 25 de ani. Înainte de această vârstă, creierul nu este încă pe deplin dezvoltat, așa că persoana poate să nu fie pe deplin conștientă de ceea ce își dorește de la un partener. De asemenea, așteptarea până la vârsta de 25 de ani poate oferi timp tânărului cuplu să experimenteze dificultăți care vor arăta dacă sunt compatibili.

Terapeutul Weena Collins, pe baza experienței sale clinice, consideră că miresele de 28 de ani sunt mai bine pregătite pentru căsătorie. La această vârstă, fetele au încredere în sine, au experiență de viață. Bărbații sunt cel mai bine de însurat la 32 de ani. Potrivit experților, în acești ani, bărbatul are timp să crească.

Studiile mai arată că vârsta ideală pentru căsătorie este de 28 de ani și mai mult. Potrivit statisticilor, persoanele cu vârsta peste 25 de ani au cu 50% mai puține șanse de a divorța în următorii cinci ani. Cea mai scăzută rată a divorțurilor este în rândul persoanelor care se căsătoresc pentru prima dată la vârsta de aproximativ 30-34 de ani.

Între timp, nu ar trebui nici să amânați nunta. Bărbații care se căsătoresc pentru prima dată după 35 de ani divorțează adesea. Femeile care se căsătoresc pentru prima dată între 45 și 49 de ani sunt mai puțin probabil să divorțeze. De obicei, femeile în vârstă își părăsesc iubiții din cauza lipsei de educație sau a insecurității financiare a partenerului.

 

Cu toate acestea, fiecare persoană știe mai bine decât ceilalți la ce vârstă este potrivit să se căsătorească. Dacă ești sigură că ți-ai întâlnit singurul bărbat, atunci, indiferent de vârsta pe care o ai, simte-te liberă să mergi pe culoar. La urma urmei, ai principalul lucru necesar pentru a crea o familie puternică.