281 vizualizări

Află totul despre ce este zodiac floral: semnele, ce floare ești, compatibilitatea florilor, ce înseamnă, de câte feluri sunt. Diferența între zodiacul floral japonez și cel coreean.

 

Fiecare domnișoară este, de fapt, o floare delicată. Uneori bună și blândă, alteori înțepătoare și otrăvitoare. Depinde sub ce zodie s-a născut. Vrei să știi ce fel de floare ești într-un floral zodiac? Citește articolul nostru!

Ce înseamnă zodiac floral

Cum funcționează horoscopul florilor și ce înseamnă zodiac floral pentru fiecare dintre semne? Te rugăm să reții: întregul an este împărțit în intervale mici, de aproximativ 10 zile fiecare. Fiecăruia dintre ele, zodiacul floral, în funcție de data nașterii, atribuie unul sau altul nume de floare. Astfel, poți stabili ce fel de floare ești în funcție de zodiacul florilor – bujor, gladiolă sau mac. Acesta funcționează și în funcție de semnul zodiacal: folosind tot ce este menționat mai jos, poți afla ce a pregătit horoscopul florilor pentru cineva al cărui semn este scorpion, balanță sau, de exemplu, capricorn, dar și șansele de compatibilitate dintre acestea.

Apropo, un astfel de sistem rămâne neschimbat de la an la an și, prin urmare, horoscopul floral va fi același ca pentru toți anii anteriori sau viitori. Astfel, vei putea determina însăși floarea care reflectă personalitatea ta. Dacă este posibil, poți să crești o astfel de floare acasă pe pervaz sau în grădină; în plus, poți purta o broșă, cercei și alte bijuterii cu floarea ta talisman.

Ce zodie sunt în zodiacul floral coreean?

Cel mai comun zodiac este cel coreean. De aceea, am făcut un ghid grozav cu date și nume de flori care vor determina ce zodie ești în zodiacul floral.

Flori de primăvară

Mac: 1-10 martie

Atenție, un moment periculos: este absolut imposibil să reziști farmecului domnișoarei-Mac, dar nu ar trebui să-i încredințezi propria soartă – cel puțin, nu imediat. Zodiacul floral ne asigură că Macul este, de obicei, atât de misterios și contradictoriu, deoarece el însuși nu știe ce vrea și nu caută să afle.

zodiac floral

Crin: 11-20 martie

O natură misterioasă care poate vrăji pe oricine cu una sau două fraze aruncate la întâmplare. Gândurile și sentimentele adevărate ale Crinului rămân un mister chiar și pentru cei mai apropiați oameni și tot ce le rămâne este să gândească și să tragă concluzii și, de regulă, cele false. Ceea ce-l amuză enorm pe Crin!

Degețel: 21-31 martie

Sfârșitul lunii martie este asociat cu Degețelul. Atlet și pur și simplu o frumusețe. O personalitate hotărâtă și fără compromisuri, care ar fi un lider excelent dacă nu și-ar asuma prea multă responsabilitate pentru cei pe care îi conduce. Dar fără acest balast, Degețelul zboară cu o viteză supersonică, îndepărtând simultan orice necazuri din viață cu o mișcare ușoară a mâinii.

Magnolia: 1-10 aprilie

Zodiacul floral de aprilie începe cu Magnolia. O floare neobișnuit de spectaculoasă care, ca și aerul, are nevoie de atenția celorlalți. Din exterior pare foarte frivolă, iar o serie de romane scurte și petreceri nesfârșite îi întăresc pe cei din jur în această părere. În timp ce Magnolia, ca un cardinal cenușiu, își impune imperceptibil propria voință celor din jur.

Hortensia: 11-20 aprilie

Zodiacul floral leagă această perioadă a anului cu Hortensia. Din exterior se pare că este o adevărată extravertită. „Hai să ne îmbătăm!” este motto-ul vieții ei. Dar toți acești oameni care se învârt constant în jurul Hortensiei nu îi încalcă în niciun caz singurătatea interioară. Ceea ce i se potrivește perfect: îi place să gândească lucruri bune despre oameni, dar nu-i place deloc să fie dezamăgită. Prin urmare, îi lasă doar pe aleși în viața ei. Ei bine, sau pe nimeni.

Dahlia: 21-30 aprilie

Domnișoara-Dahlia pare a fi contradictorie pentru mulți, și chiar ipocrită pentru unii, dar de fapt ea este doar o natură cu mai multe fațete. În același timp, ea este limpede și foarte modestă, de altfel. Ei bine, nu este vina ei că regatul nu este suficient și nu există loc unde să se întoarcă.

Lăcrămioară: 1-10 mai

O vizionară și visătoare care preferă să-și petreacă cea mai mare parte a vieții în Mongolia interioară, locuită de iepuri îmblânziți și unicorni. Zodiacul asigură că Lăcrămioara preferă să observe viața reală de departe, dar să nu participe.

Iarbă grasă: 11-20 mai

Iarba grasă, fără de care acest zodiac floral după data nașterii ar fi incomplet, nu este cea mai comună floare. Și nici femeia căreia îi corespunde nu este chiar obișnuită. O pesimistă cu un caracter exploziv: se așteaptă constant la un fel de truc murdar de la viață! Astfel, de obicei nu începe nimic, deoarece are toate mișcările notate, iar în orice situație există nu doar un plan „B”, ci și un plan „C”, un plan „G”, și toate celelalte litere.

Mușețel: 21-31 mai

Mușețelul este una dintre cele mai drăguțe flori pe care le conține zodiacul floral. Sfânta simplitate: o domnișoară fermecătoare, ingenuă și neobișnuit de dulce, ușor absentă, non-punctuală și foarte naivă. Ar fi. De fapt, ea este un bazin liniștit locuit de diavoli cu aureole: sfânta simplitate a Mușețelului doar se preface, dar nu pentru a face rău cuiva, ci din dragoste pentru artă.

zodiac floral

Flori de vară

Clopoțel: 1-10 iunie

Zodiacul coreean al florilor trimite Clopoțelul la prima lună de vară. Și acesta este un exemplu foarte interesant. O domnișoară foarte conservatoare: urăște orice schimbare și nu se străduiește deloc să învețe și să încerce ceva nou. Încearcă odată pentru totdeauna să aleagă o casă, o afacere și o persoană dragă. Și apoi, cu un entuziasm incredibil și o perseverență de invidiat, începe să îmbunătățească toate acestea și să le aducă la un ideal de neatins. Și o face, ceea ce este interesant.

zodiac floral

Margaretă: 11-21 iunie

Dacă femeile ar fi numite după numele florilor, atunci toate ce s-au născut în această perioadă ar purta numele de Margarita. O fată timidă, prietenoasă și senină, care nu ar răni nicio muscă și, în plus, știe să vadă ceva bun în fiecare. Foarte receptivă și amabilă; ei bine, în general, o pisică drăguță. Atât de drăguță, încât răufăcătorii de orice tip încearcă să stea departe de ea: le otrăvește atmosfera cu bunăvoința ei.

Lalea: 22 iunie-1 iulie

O domnișoară fantastic de norocoasă: nu își refuză niciodată nimic, dar în același timp reușește să evite cu îndemânare orice lovituri ale soartei. Nu se plictisește niciodată de sporturile extreme și, prin urmare, își creează o familie târziu, dar întotdeauna cu succes. Copiii Lalelei trăiesc senin până devin ei înșiși părinți: astfel, bunica Lalea poate să-și ia nepoții în weekend și să călătorească în jurul lumii cu ei. Şi ce dacă?!

zodiac floral

Nufăr: 2-12 iulie

Încă o floare de vară. Nufărul are un caracter ușor: este sigur că totul va fi bine, nu-și face griji pentru eșecuri și nu trage cu el o mulțime de dezamăgiri în viață. În același timp, este și dezinteresat, așa că cei din jurul lui iubesc să folosească Nufărul pe post de vestă care poate absorbi o mare fără fund de lacrimi. Ceea ce, însă, nu-l deranjează deloc, deoarece Nufărul iubește sincer oamenii. E doar un sfânt, asta e.

Violetă: 13-23 iulie

Violeta, dacă studiezi zodiacul florilor după semnul zodiacului, poate proteja atât racii, cât și leii. Personalitate armonioasă: fermă în convingeri, dar nu agresivă; prietenoasă, dar fără încredere peste măsură; talentată, dar nu predispusă la crize creative; solicitantă, dar nu plictisitoare; cinstită și principială, dar nu va refuza o mașină blindată.

Măceș: 24 iulie-2 august

Crezi că măceșul înțepător nu este opțiunea ta? De fapt, ghimpii nu sunt deloc atât de răi, iar zodiacul îi asociază cu încăpățânarea și dorința de a câștiga. Apropo, zodiacul floral nu ajută la calcularea compatibilității, poate doar determina ce floare ți se potrivește. Deci, cum am zis, încăpățânată, fără compromisuri și agresivă cu ghimpi – în exterior. Înăuntru este o floare sensibilă și vulnerabilă. Tot ce își dorește este pace și libertate și nimeni să nu se atingă de ea. Apoi, “trandafirul sălbatic” devine tandru, grijuliu și chiar flexibil.

Floarea soarelui: 3-12 august

O floare antiglonț care poate crește nu numai prin asfalt, ci și printr-o placă de titan. Floarea-soarelui își va găsi locul sub soare în orice condiții și nu își va pierde vitalitatea în nicio situație. Principalul lucru este că cei din jurul ei o apreciază. Adică, o laudă.

zodiac floral

Trandafir: 13-23 august

Regina florilor – aici zodiacul nu poate greși. Are încredere în propria ei unicitate și că ceilalți ar trebui să o trateze cu respectul cuvenit. Trandafirul chiar are o mulțime de merite, dar caută să le exagereze. Ei bine, pentru orice eventualitate. Ar fi absolut insuportabilă dacă nu ar ști cum să fie sincer recunoscătoare. Și e recunoscătoare în așa fel, încât toți cei din jur încearcă să-i facă o favoare.

zodiac floral

Delphinium: 24 august-2 septembrie

Este neobișnuit de pretențioasă față de ceilalți și îngăduitoare față de ea însăși, iubita ei: suferă sincer, observând imperfecțiunea acestei lumi, în timp ce nu acordă atenție propriilor neajunsuri. Pe de altă parte, Delphinium are un singur dezavantaj cu adevărat serios – lenea. Iar în momentul în care nu îi este lene să facă ceva, răstoarnă munți, deoarece este foarte deșteaptă și talentată. De altfel, reușește să imite cu măiestrie activitatea violentă atunci când îi este din nou lene să facă ceva.

Flori de toamnă

Garoafa: 3-11 septembrie

Luptătoare pentru dreptate. Nu se sfiește să spună ceea ce gândește și nu se teme să pară dură. Problema este că Garoafa gândește mereu același lucru, deoarece îi măsoară pe cei din jur cu propria ei măsură. Faptul că toți oamenii sunt diferiți nu se potrivește în capul ei strălucitor, în general. Din fericire, găsește de obicei o persoană care împărtășește pe deplin și complet valorile ei de viață.

Aster: 12-22 septembrie

Cea mai tomnatică floare, care ocupă locul de mândrie în zodiacul florilor. Personalitate luminoasă și carismatică, cu un uimitor simț al umorului. Chiar și 5 minute de comunicare cu Aster vor încărca pe oricine cu energie vitală pentru săptămâna următoare. Aster este bucuroasă să împărtășească excesul ei de vitalitate cu ceilalți, deoarece ea, de fapt, nu are pe ce să cheltuiască tocmai acest exces: în viața ei nu există lucruri în plus și oameni în plus. Ea scapă de gunoiul vieții cu ușurință și fără regrete.

Iarbă neagră (Heather): 23 septembrie-3 octombrie

Nu tocmai o floare, mai degrabă iarbă, dar Heather este prezentă și în zodiacul floral. Enciclopedie din mers. Este foarte inteligentă și erudită, dar în același timp este îngrozită să-și piardă controlul asupra ei și să-și încalce ordinea ideală de viață. În același timp, Heather este predispusă la reflecție, prin urmare, pasiunea ei distructivă pentru control total se îndreaptă, de obicei, într-o direcție sigură: spre muncă, de exemplu.

Camelie: 4-13 octombrie

O inimă curajoasă, o imaginație bogată, o pasiune pentru aventură și o artă incredibilă – acest cocktail exploziv i-ar putea aduce probleme Cameliei dacă nu ar ști să-și calculeze corect puterea. Dar, din fericire, poate. Așadar, toată lumea o invidiază: altora li se pare că binecuvântările vieții înseși cad în mâinile ei, într-un înveliș frumos, de altfel. Ceea ce, desigur, nu este adevărat. S-ar putea ca binecuvântările să cadă, dar Camelia aduce ea însăși frumusețe. Aceasta este, de fapt, distracția ei preferată.

Liliac: 14-23 octombrie

De ce liliac, dacă e toamnă în curte? Va trebui să luăm aceste ciudățenii ale zodiacului de la sine înțeles. O doamnă amoroasă și vântoasă. Unii oameni cred că Liliacul este infantil – el privește viața prin ochii unui copil și așteaptă de la ea doar o vacanță nesfârșită cu vată de zahăr și carusele. De fapt, Liliacul pur și simplu știe cum să nu acorde nicio importanță necazurilor vieții. Mâine, un camion cu turtă dulce se va răsturna oricum pe strada lui!

Frezie: 24 octombrie-2 noiembrie

Frezia este o manipulatoare virtuoasă și o păpușară. Voința altcuiva pentru ea este plastilină, din care modelează ceea ce își dorește. Și de obicei îi place să câștige și să se găsească pe un cal în orice situație. Este inutil să te lupți cu Frezia – își va mușca capul și nu-și va spune numele de familie. A iubi pe Frezia este dificil: adevăratele ei sentimente sunt un mister cu șapte peceți. Este de nesuportat să fii și prietenă cu ea, deoarece Frezia crede că există două păreri: a ei și cea greșită. Cel mai bine este să devii obiectul iubirii sale: atunci vei avea un cer în diamante și alte bunătăți.

Orhideea: 3-12 noiembrie

O domnișoară cu gândire mistică: în tot ceea ce vede – semne, lecții de soartă și prevestiri magice. În același timp, este interesantă, aproape niciodată nu greșește. Poate fiindcă nu recunoaște nicio autoritate și acționează întotdeauna în felul său, concentrându-se pe bunul simț și logică. Dar nu uită niciodată să lase să intre ceața mistică.

zodiac floral

Bujor: 13-22 noiembrie

O prietenă minunată, loială și sinceră, gata să dăruiască ultimul și să riște ea însăși de dragul prieteniei. În același timp, are o mulțime de prieteni și iubește sincer pe toată lumea. Acesta este secretul succesului Bujorului în viață: de îndată ce are probleme, armata celor mai buni prieteni ai ei intră imediat în luptă, o salvează din captivitatea sorții și se întoarce acasă cu onoruri. Cu siguranță, unul dintre cele mai interesante exemplare ale zodiacului.

Gladiolă: 23 noiembrie-2 decembrie

Harnică și persistentă. Calități excelente pe care Gladiolus nu le poate folosi fără îndrumarea sensibilă a unui camarad mai în vârstă. Nu deoarece e leneșă, ci deoarece i-e frică: orice se poate întâmpla, nu? Și de obicei tot iese ceva, pentru că Gladiolus nu știe să învețe din propriile greșeli și calcă constant pe aceeași greblă. De ce? Ei bine, pentru că Gladiolus.

Păpădie: 3-12 decembrie

„Îmi place să mă distrez, mai ales să mănânc!” este motto-ul ei. Viața de zi cu zi cenușie ucide Păpădia, așa că încearcă să le decoreze cu acțiuni delicioase, ei bine, în același timp, non-standard și glume amuzante, ale căror consecințe sunt imprevizibile. Cu toate acestea, acest lucru nu o supără deloc pe Păpădie: ea recunoaște sincer că a aranjat toate acestea pentru ea însăși și se ocupă la fel de veselă și bucuroasă de consecințe. Natură ușoară!

Lotus: 13-22 decembrie

O domnișoară nobilă și sinceră cu cele mai stricte principii morale – aceasta este descrierea Lotusului. Este absolut imposibil să o convingi să se gândească la fapte. Mai mult, Lotus nu îi va ierta pe alții. Și ar fi mai bine să fie singură decât cu oricine. Doamnă fără cusur, perfecțiunea însăși.

zodiac floral

Floarea-reginei: 23-31 decembrie

Optimistul iubitor de libertate și generos este vestitorul pozitivului în horoscopul florilor. Nu suportă rutina și plictiseala, cursul monoton al vieții o omoară. În același timp, frivolitatea nu este deloc caracteristică pentru ea: este inteligentă, rațională și predispusă la o planificare atentă. Ei bine, adică își planifică viața astfel încât rutina să ocupe partea cea mai mică și mai discretă. Talent!

Flori de iarnă

Gențiană: 1-10 ianuarie

Introvertit și altruist. Adică, Gențiana este neobișnuit de amabilă, dar preferă totuși să iubească oamenii de la distanță, astfel încât să nu se urce în suflet: vor lăsa în urmă pantofi murdari acolo și nu vor mulțumi. Prin urmare, Gențiana preferă să trăiască în așa fel încât mulțumirile pentru faptele bune să-i fie trimise prin e-mail și chiar mai bine – prin like-uri. În rest, este foarte stânjenită.

Ciulin: 11-20 ianuarie

Personalitate explozivă, predispusă la izbucniri de furie, dar mânie dreaptă: Ciulin este bine versat în oameni și acțiunile lor. În același timp, este foarte iute la minte și încearcă întotdeauna să echilibreze răul cu binele. Ei bine, e temperamental, ce poți face. Un exemplar foarte strălucitor în zodiac.

Plantă Curry: 21-31 ianuarie

Distracția preferată a lui Curry este să-i ajute pe ceilalți, și complet gratuit, adică degeaba. Ceea ce nu înseamnă deloc că nemuritorul nu se poate gândi la sine. Dimpotrivă, Curry este principala fashionistă din orice companie. Ceea ce, din păcate, îi face pe unii oameni geloși pe ea, dar acest lucru nu o deranjează: ea știe să ignore oamenii invidioși cu adevărat și nu doar să pretindă că nu-i pasă.

Vâsc: 1-10 februarie

Aceasta nu este o floare, ci un copac – un oaspete rar în zodiacul floral. Vâscul nu va trece niciodată neobservat de sexul opus și foarte bine. Deoarece are nevoie de o astfel de atenție precum aerul. În același timp, Vâscul nu suportă concurența pe frontul personal și este gata să facă orice pentru a-și distruge rivala. Adevărat, puțini pot concura cu ea în ceea ce privește atractivitatea, așa că nu este nimic de care să-și facă griji.

Belladonna: 11-20 februarie

Sub acest nume drăguț se ascunde o plantă otrăvitoare foarte frumoasă, dar mortală. De fapt, asta este tot ce trebuie să știi despre Belladonna: este foarte atrăgătoare, dar nu este atât de ușor să te apropii de ea dacă nu dorește din anumite motive. În același timp, nu se caracterizează prin delicatețe, ea spune mereu direct ce crede. Și dacă crede că nu te place, las-o în pace cât mai curând posibil. Altfel, va fi mai rău.

zodiac floral

Mimoza: 21-28/29 februarie

Mimoza este cu adevărat incredibil de sensibilă – orice mișcare neglijentă îi poate provoca dureri mentale severe. Ea nu suportă singurătatea și suferă foarte mult dacă nu are cine să o ia în brațe. În același timp, Mimoza nu poate fi ruptă de șocuri cu adevărat grave: ea înțelege instantaneu esența evenimentelor și ia decizii cu viteza fulgerului. Întotdeauna credincioasă, asta este uimitor. Și aceasta este una dintre cele mai emoționante flori ale zodiacului.

Ce floare ești în zodiacul floral japonez

Când vorbim despre calendar, atunci pentru noi sunt 12 luni, iar când vorbim despre anotimpuri, atunci pentru noi sunt patru anotimpuri – iarnă, primăvară, vară, toamnă. La mențiunea Japoniei, cuvintele „calendar” și „sezon” sunt deja altceva. Există aceleași 12 luni și, pe lângă denumirile oficiale, sunt și cele vechi care reflectă sezonalitatea; dar există și 24 de perioade sau părți care au fost numite „sekki” (節気) și au propriul nume, iar perioadele, la rândul lor, au fost împărțite în trei părți, aproximativ în funcție de cinci zile fiecare, adică 72 de anotimpuri scurte, care au fost numite „ko” (候). Da, nu este ușor.

În Japonia, ca și în China, există un calendar de flori. Poetul Fujiwara Teika a scris în 1214 „Poezii despre flori și păsări ale celor douăsprezece luni”, în care fiecare lună avea propria sa pereche – o plantă și o pasăre. Mai târziu, din aceste versete s-a dezvoltat așa-numitul calendar al florilor cu nuanțe simbolice, care a avut ușoare diferențe în diferite zone. Arăta cam așa: ianuarie – pin; februarie – floare de prun; martie – piersici și pere; aprilie – sakura; mai – azalee, bujor, glicine; iunie – iris; iulie – ipomoea (o floare din familia bindweed); august – lotus; septembrie – „șapte ierburi ale toamnei”; octombrie – crizantema; noiembrie – arțar; decembrie – camelia.

Combinația – Japonia, 12 luni și poetul Fujiwara Teika – trezește sentimentul că ceva nu este în regulă. Prea ușor. Întrucât ne-a interesat raportul de 24 de părți/perioade din calendarul japonez cu flori, am dat peste „Calendarul Floral al Japoniei” (日本の花こよみ), ilustrațiile cărora le vom prezenta mai jos. Autorul acestor ilustrații este Kawarazaki Shodo (河原崎奨堂), cunoscut pentru gravurile sale cu flori și alte plante.

Desigur, s-ar putea intitula „24 de luni ale anului florilor japoneze”, dar cuvântul „lună” nu este corect, totuși, nici „florile din cele 24 de anotimpuri ale Japoniei” nu este nici pe deplin corect, deoarece „ko” (候) este mai aproape de „sezon” decât „sekki” (節気).

În ceea ce privește ilustrațiile, acestea sunt preluate din calendarul florilor din 1960. Autorul Shodo Kawarazaki le-a creat sub îndrumarea lui Shibahara, deși profesorul său Kisho a fost cel care a ajutat la dezvoltarea stilului original de exprimare al lui Shodo.

Shodo Kawarazaki este, fără îndoială, cunoscut pentru amprentele sale botanice pe care le-a creat în Japonia postbelică în anii 1950. Aceste amprente au fost publicate de Unsodo, unde Shodo a lucrat ca CEO. Sunt imprimeuri botanice care îl pun pe Shodo pe hartă ca artist global și continuă să fie retipărit și astăzi. Toate printurile au: ștampila artistului pe imagine, titlul figurii în marginea din stânga sus, ștampila editurii, a imprimantei și a tăietorului în marginea din stânga jos.

zodiac floral

Deci, să începem din ianuarie și să aflăm ce floare ești în zodiacul floral japonez:

1. 白梅 (Shiro Ume) – Flori albe de prun

Unde ești, cuc?

Salută primăvara

Prunele au înflorit. (Basho Matsuo)

Sezonul 23: 5 – 19 ianuarie

Ora de începere a înfloririi prunului. Este tolerant la frig și înflorește iarna cu puține flori. Florile au un parfum dulce și se numesc prune de ceară datorită faptului că petalele florii sunt asemănătoare prunelor. Interesant este că expresia „floare de prun” este sinonimă cu prunele roșii și albe.

Patria prunului japonez este considerată a fi sudul Chinei, de acolo s-a răspândit în toată Asia de Est. Înflorește primăvara, înainte de înflorirea cireșului. De fapt, este mai mult o caisă decât o prună, iar fructele sale sunt adesea denumite caise japoneze. Florile simbolizează eleganța și fidelitatea.

zodiac floral

2. 福寿草 (Fukujuso) – Amur adonis

Sezonul 24: 20 ianuarie – 3 februarie

Avem o plantă cunoscută sub numele de Adonis (pentru florile galbene strălucitoare). Înflorește foarte devreme. Fukujuso este floarea care înflorește prima la sfârșitul unei ierni lungi și aspre. Cel mai bun moment pentru a admira aceste flori în plină glorie este mijlocul lunii februarie. Puteți admira înflorirea nu departe de Tokyo în parcul Shinrinkoen sau în orașul Tatsuno la festivalul Sawasoko Fukujukusa.

Aceasta este o plantă dulce, dar foarte otrăvitoare, deși în limbajul florilor înseamnă binecuvântare, o invitație la fericire veșnică, amintiri plăcute și fericire. În plus, este folosită în scopuri medicinale.

Speciile perene ale acestei plante sunt foarte vechi, apărând pentru prima dată în Asia de Sud-Est chiar înainte de ridicarea munților Tibetului și Himalaya. Se dezvoltă foarte încet. Astfel, adonisul de primăvară înflorește în natură în anul 6-7, iar adonisul auriu, care crește în munții Tien Shan, abia în anul 30-40! Aceste ierburi se disting printr-o longevitate de invidiat. De exemplu, adonis auriu trăiește până la 300 de ani – mai mult decât mulți copaci mari.

zodiac floral

3. 椿 (Tsubaki) – Camelie

Scăpând petalele,

Deodată a vărsat o mână de apă

Floarea de camelie. (Matsuo Basho)

Sezonul 01: 4 – 18 februarie

Camelia este o plantă uimitor de frumoasă, florile sale uimesc prin varietate și rafinament. Florile de camelie sunt uneori numite trandafiri de iarnă și se știe că înfloresc iarna.

Prima mențiune scrisă despre camelie datează din secolul I d.Hr., când guvernatorul provinciei Kyushu s-a ocupat de liderul unei bande de criminali cu o bâtă din lemn de camelie. Prin urmare, această parte a Kyushu este numită Tsubaki (椿), după numele japonez pentru camelia japoneză, iar locul de luptă în sine este numit „Câmpul sângeros”. Numele reflectă faptul că florile sălbatice de Tsubaki sunt de un roșu aprins, iar prima floare albă a acestei specii a apărut abia în secolul al VII-lea și a stârnit un astfel de interes încât a fost chiar adusă pentru a fi arătată împăratului Tammy.

Pe vremuri, camelia, ca și sakura, simboliza o viață scurtă, dar strălucitoare, într-un halou de glorie și loialitate față de maestru chiar și în fața morții. Semnificația cameliei în limbajul florilor în Japonia modernă înseamnă succes în afaceri, virtute, fericire, loialitate, devotament, bun gust.

zodiac floral

4. 水仙 (Suisen) – Narcis

Prima ninsoare dimineața.

Abia a acoperit

Frunzele de narcisă. (Matsuo Basho)

Sezonul 02: 19 februarie – 5 martie

Narcisele cresc în Europa și Africa de Nord. Au venit în Japonia acum 700 de ani și momentan cresc sălbatici în unele zone ale țării. În limba japoneză a florilor, hanakotoba (花言葉), ele înseamnă respect. Apropo, narcisele și cameliile sunt un model tradițional de kimono de iarnă, deoarece narcisa japoneză înflorește din decembrie până în aprilie.

narcis

5. 桃 (Momo) – Flori de piersic

Flori de piersic…

Și abia aștept

Cireșii înfloriți. (Matsuo Basho)

Sezonul 03: 6 – 20 martie

Piersica este un simbol al tinereții și al nemuririi. În multe tradiții, piersicul era asociat cu magia protectoare; exista credința că spiritele rele se temeau de acest copac, așa că amuletele și talismanele au fost făcute din lemnul piersicului (tao-fu) și din semințele acestuia.

În mitologia chineză, xian-tao este o piersică care conferă nemurirea. Piersicul din grădinile zeiței nemuririi Si-wang-mu a înflorit o dată la trei mii de ani, iar roadele vieții veșnice s-au copt în următoarele trei mii de ani. Cei care gustă aceste fructe devin fie nemuritori, cunoscând adevărul, fie veșnic tineri, capabili să zboare liber pe nori, fie egali cu cerul și pământul, veșnici, ca soarele și luna.

Printre plantele care pot oferi longevitate, tradiția chineză a evidențiat iarba chi („iarba nemuririi”), pinul, chiparosul și piersicul.

floare

6. なたね (Nanohana) – Rapiță

Nanohana înflorește în jur.

Soarele se estompează în vest.

Luna răsare în est. (Yosa Buson)

Sezonul 04: 21 martie – 4 aprilie

Termenul nanohana se referă în mod specific la lăstarii tineri ai plantei de rapiță, în timp ce planta matură care este folosită pentru a produce ulei de rapiță se numește aburana (油菜).

Puteți admira înflorirea acestei plante în Parcul Nanohana (菜の花公園). Floarea de rapiță care crește aici nu este de tipul care se recoltează pentru producerea uleiului de rapiță. Folosită ca o delicatesă locală, această varietate de rapiță cu flori, „Nozawa Nanohana”, este marinată și apoi vândută ca gustare la festival.

De asemenea, în sudul Peninsulei Boso, în Prefectura Chiba, unde este deosebit de cald, se dezvoltă floricultura. Câmpurile, acoperite cu rapiță înflorită primăvara, au devenit unul dintre simbolurile peninsulei.

zodiac floral

7. 桜 (Sakura) – Flori de cireș japonez

Cât de “de invidiat” este soarta lor!

La nord de lumea veșnic ocupată

Au înflorit cireșii în munți. (Matsuo Basho)

Sezonul 05: 5 – 19 aprilie

Se crede că sakura este întruchiparea sufletului Japoniei. Potrivit monumentului literar Nihon Shoki, tradiția de a avea flori de cireș datează din secolul al III-lea. Se crede că tradiția de a avea un picnic sub copacii înfloriți este asociată cu o credință străveche că polenul scăpat într-un castron de sake dă putere și sănătate. În limbajul florilor, simbolizează castitatea, afecțiunea, puritatea și norocul.

Aristocrații epocii Heian credeau că florile de cireș ilustrează cel mai bine teza budistă despre fragilitatea și natura iluzorie a vieții, efemeritatea ei – florile de cireș sunt magnifice, dar foarte scurte, petalele sale zboară în câteva zile, fără să aibă timp să se estompeze. Căderea petalelor de sakura au devenit un simbol al principiului estetic japonez de mono-no aware – farmecul trist al lucrurilor care transmite variabilitatea lumii și fragilitatea ființei. În acele vremuri, a apărut și o tradiție de a trimite poezii din propria compoziție persoanei iubite, atașând fumiko la scrisoare – jucării ondulate din hârtie cu parfum de sakura. Pe măsură ce călătoreau în plic, scrisoarea a căpătat și ea parfumul dulce al florilor de cireș.

zodiac floral

8. チューリップ (Chūrippu) – Lalea

O, câte dintre ele sunt pe câmp!

Dar fiecare înflorește în felul său –

Aceasta este cea mai mare ispravă a unei flori! (Matsuo Basho)

Sezonul 06: 20 aprilie – 4 mai

În limbajul florilor, lalelele înseamnă „simpatie”, dar fiecare culoare de lalele are o semnificație specială. De exemplu, o lalea roz simbolizează dragostea devotată, iar violetă – nemurirea. Numărul de flori din buchet are, de asemenea, propriul său sens: trei lalele exprimă o declarație de dragoste, iar douăzeci și cinci – o dorință de fericire.

La sfârșitul lunii aprilie, Japonia devine o țară a lalelelor înflorite, iar acest lucru se vede din numărul de locuri în care le puteți admira înflorirea:

– Parcul Lalelelor din Tonami este un loc pitoresc deosebit, unde primăvara puteți vedea aproximativ 2 milioane de lalele înflorind în câmpuri incredibil de frumoase de dimensiuni uriașe. Culorile lalelelor aici sunt magice;

– Parcul Kamiyubetsu, situat în orașul Yubetsu, unde există aproximativ 1,2 milioane de lalele din 120 de soiuri. Acest parc ar trebui să fie pe lista voastră de văzut obligatoriu atunci când călătoriți în Hokkaido în primăvară. Kamiyubetsu este cel mai mare parc de lalele și una dintre cele mai remarcabile minuni de primăvară din Hokkaido;

– Huis Ten Bosch din Sasebo (Nagasaki) este „Olanda japoneză”. Primăvara, grădinile parcului tematic se transformă într-un covor colorat de lalele;

– Hitachi Seaside Park din Ibaraki, un alt loc grozav pentru a admira lalelele colorate;

– Unul dintre cele mai interesante festivaluri de lalele din Japonia „Sakura Tulip Festa” are loc în Parcul Sakura Furusato, Chiba;

– 750 de mii de lalele din 300 de soiuri înfloresc în Ferma Sera Kogen! În fiecare an, de la mijlocul lunii aprilie până la începutul lunii mai, aici are loc Festivalul Lalelelor;

– Parcul de distracții Grinpa, situat la poalele Muntelui Fuji. Pe acest fundal, lalelele arată atât neobișnuit, cât și foarte avantajos. Există aproximativ 210 mii de lalele din 150 de soiuri.

  • Lalea roșie / Akaichurippu (赤いチューリップ) – glorie;
  • Lalea / Kiiroichurippu (黄色 チューリップ) – dragoste neîmpărtășită.

zodiac floral

9. 藤 (Fuji) – Glicină

Abia-abia m-am făcut bine,

Epuizat, până în noapte…

Și deodată – flori de glicine! (Matsuo Basho)

Sezonul 07: 5 – 20 mai

Wisteria, sau glicina, este o plantă înaltă asemănătoare unui copac, cu raceme mari de flori violet parfumate. Ele sunt, de asemenea, adesea folosite ca un motiv tradițional, cum ar fi pe agrafe de păr (kanzashi) și kimono.

În trecut, au fost asociate cu aristocrația, deoarece numai aristocrații aveau voie să poarte haine violete. Apropo, faimoasa familie Fujiwara are chiar această hieroglifă 藤 ​​fuji (a doua hieroglifă 原 hara, „câmpie, câmp”) în numele de familie.

În Japonia, China și țările din Est, glicina simbolizează fragilitatea, rafinamentul, tandrețea și puritatea; un strat imens de cultură este asociat cu această frumoasă liană. Există mai multe legende despre originea acestei frumoase târâtoare. Iată una dintre ele:

Potrivit unei vechi legende japoneze, o zeiță cu o ramură de glicine pe umăr plutește într-un nor luminos deasupra craterului unui vulcan, protejând muntele sacru de murdărie. Numele acestei zeițe înseamnă „Prințesa care face copacii să înflorească și privighetoarele să cânte dulce”. Această divă a florilor poate oferi unei persoane elixirul vieții. Prin urmare, imaginea inflorescențelor lungi înseamnă o dorință de viață lungă.

63198 600

10. カーネーション (Kaneshon) – Garoafă

Iată aici în amețire

Să adorm pe aceste pietre de râu,

Prin care cresc garoafe. (Matsuo Basho)

Sezonul 08: 21 mai – 5 iunie

Garoafele au apărut în Japonia pentru prima dată în perioada Edo. Sursele spun că au fost aduse de olandezi și au câștigat popularitate în timpul erei Meiji.

O garoafă roșie în limbaj floral înseamnă dragoste și admirație, în timp ce o garoafă roz se referă direct la dragostea pentru o femeie sau mamă, însemnând adesea „recunoștință”. Garoafele violet reprezintă capriciu, iar garoafele galbene simbolizează respingerea sau dezamăgirea, deși există semnificații pentru „frumusețe” și „prietenie”. O garoafa albă reprezintă inocența și dragostea pură, în timp ce o garoafa în dungi este asociată cu evenimente în care există un sentiment de lipsă. Roșu închis înseamnă „dorință” și „vaiul inimii”. Garoafa portocalie – „dragoste curată” și „prima afecțiune”. Există și o garoafa albastră care înseamnă „fericire veșnică”.

Contează și numărul din buchet. Deci, pentru garoafe roșii – 3 – te iubesc; 9 – să rămânem împreună pentru totdeauna; 11 – ești persoana mea preferată; 40 – îți jur dragoste veșnică; 108 – căsătorește-te cu mine.

În luna mai, Japonia sărbătorește Ziua Mamei. Acest obicei este nou, a apărut după al Doilea Război Mondial. În această zi, se obișnuiește să se dea mamelor flori roșii de garoafe. Sărbătoarea se numește haha ​​​​no hi. Nu are o dată fixă; se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai.

Într-un kimono tradițional japonez, culorile garoafelor reprezentau o țesătură roz cu exteriorul verde.

63355 600

11. 紫陽花 (Ajisai) – Hortensie

Hortensii!

Ora de vară a kimonoului

albastru deschis. (Matsuo Basho)

Sezonul 09: 6 – 20 iunie

Hortensia este foarte populară în Japonia, precum și în China și Coreea. Există o mare varietate de soiuri. Simbolizează emoții sincere. Dar acest lucru este într-un context pozitiv. În negativ, poate însemna și lipsă de inimă și răceală. Înflorirea sa durează de la mijlocul lunii iunie până la jumătatea lunii iulie. Există și semnificația culorii: albastru – „atașament”; alb – „toleranță”; roz – admirație pentru frumusețe.

63577 600

12. 花菖蒲 (Hanashobu) – Iris

A întins irisul

Petalele fratelui său.

Oglinda râului. (Matsuo Basho)

Sezonul 10: 21 iunie – 6 iulie

Iris este un monument viu al istoriei. Tradiția spune că prima floare de iris a înflorit în Asia de Sud-Est în vremuri străvechi, când nu existau oameni pe Pământ. El a surprins animalele și păsările cu frumusețea și grația sa, iar vânturile și apele admirative i-au purtat semințele în toată lumea. „Iris” în greaca veche înseamnă „curcubeu”. Primele imagini cu iris sunt vechi de peste 4000 de ani.

Există o tradiție de a admira irișii care cresc în parcuri și la sanctuarele Shinto de lângă iazuri. Deoarece japonezii compară frunzele de iris cu lama unei săbii de samurai, Sebu no sekku este numită „sărbătoarea băieților”. Adevărat, cade în a cincea zi a lunii a cincea, adică în ziua pe care o cunoaștem acum ca „子供の日” (kodomo no hi, “Ziua copiilor” în Japonia)

Floarea este adesea denumită metaforic hanashoubu (はなーしょうぶ). La un moment dat, această floare era purtată pentru a-și proteja proprietarul, mai ales în timpul vânătorii. Pentru japonezi, irisul este ceva ca un talisman – un protector de dezastre și nenorociri. În sate, irișii erau adesea plantați pe acoperiș – se crede că floarea salvează de taifunuri. Uneori, florile și frunzele de iris erau pur și simplu așezate pe acoperișurile caselor, sub streașină, la intrarea în casă – pentru a speria spiritele rele.

Semnificația irisului este interpretată ca fiabilitate, loialitate și sinceritate.

63911 600

13.くちなし (Kuchinashi) – Gardenia

Am întrebat:

„A cărui ținută este de culoarea trandafirilor yamabuki

Și se îngălbenește în grădină?

Dar gardenia nu răspunde –

pentru că florile, din pacate, sunt mute! (Sosei)

Sezonul 11 ​: 7 – 22 iulie

Gardenia este o plantă ornamentală frumoasă care înflorește cu flori albe parfumate din iulie până în octombrie. Reprezintă un simbol al încrederii, al simpatiei secrete și al reînnoirii. Gardenia înseamnă cu siguranță frumusețea sub toate formele. Artiștii o aleg ca simbol al frumuseții care captivează.

Trebuie să spunem că culoarea gardeniei (支子 kutinashi) era o culoare de rezervă interzisă în Japonia, un substitut pentru culoarea galben-roșu. Permisiunea de a purta această culoare ar putea fi acordată doar prin rescript imperial.

În China antică, se credea că gardenia simbolizează grația feminină, arta și rafinamentul. Floarea are energie bună, are un efect mare asupra oamenilor – aduce optimism, armonie, dă bucurie.

64143 600

14. 百合 (Yamayuri) – Crin

Umerii mei se albesc,

Fac baie într-o cadă de lemn;

Cineva va gândi, văzând

Mugurii de crin alb

Înflorit. (Yesano Akiko)

Sezonul 12: 23 iulie – 7 august

În limba japoneză a florilor (hanakotoba, 花言葉), crin are multe semnificații. Deci, crinul alb (白百合) înseamnă castitate; portocaliu (小百合) – răzbunare; crin tigru (鬼百合) – bogăție. În Japonia, aducerea tributului frumuseții a fetei a venit cu o vorbă -立てば芍薬、座れば牡丹、歩く姿は百合の花 (“Se ridică ca un bujor chinezesc cu flori lăptoase, se așază ca un bujor obișnuit, dar va merge ca un crin”).

Puteți admira aceste flori în grădina de crin Saibu din orașul Tokorozawa, prefectura Saitama, pe malul lacului Tamako. Frumusețea în timpul înfloririi provoacă o mulțime de emoții pozitive. Aproximativ 1 milion de crini din 150 de specii diferite cresc în grădină. Crinii înfloresc de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii iulie, în această perioadă puteți vizita grădina și vă puteți bucura de frumusețea și mirosul fabulos.

64291 600

15.さるすべり (Sarusuberi) – Lagerstroemia

Cum înfloresc, așa se împrăștie;

pe măsură ce se împrăștie, așa înfloresc.

Flori de sarusuberi. (Kaga no Chiyo)

Sezonul 13: 8 – 22 august

Lagerstroemia sau liliac indian este o plantă extrem de frumoasă. Copacul înflorește abundent în timp ce florile îi cad, iar această caracteristică este adesea folosită în comparații și literatură.

Japonezii au numit copacul „Sarusuberi”, un copac care face chiar și o maimuță să alunece și să cadă, deoarece coaja este subțire și se desprinde ușor. Acest copac este din China. Chinezii îl numesc „Bai ri hong”, care se traduce literal prin „roșu de 100 de zile”, reflectând perioada lungă de înflorire. Florile lui Sarusuberi sunt cele mai vizibile în căldura intensă din august. În timp ce majoritatea celorlalte flori se ofilesc, ele înfloresc. Perioada de înflorire este din iulie până în octombrie.

Este interesant că pe gravurile japoneze din seria “Flori și păsări”, apare un liliac indian împerecheat cu o mică pasăre cântătoare – mătăsar (緋連雀).

64695 600

16. 朝顔 (Asagao) – Convolvulus/ Ipomoea

Secera subțire a lunii –

Convolvulus de dimineață

Își ascunde fața seara. (Matsuo Basho)

Sezonul 14: 23 august – 7 septembrie

Ipomoea sună ca numele unei zeițe grecești antice. Dar acesta este numele latin „Ipomoea” al genului de plante cu flori din familia bindweed. Are până la 450 de specii. Este o floare destul de modestă, dar este populară printre poeți. În literatura japoneză, există comparații metaforice stabile – „fața de dimineață”, care este de înțeles, deoarece aceasta este traducerea numelui japonez „asagao”.

Ca multe alte lucruri, floarea a fost adusă în Japonia din China ca cultură medicinală și a câștigat o popularitate deosebită în perioada Edo. Atunci japonezii au devenit interesați de reproducerea unor noi soiuri de plante, experimentând nuanțe, dimensiuni și forme ale inflorescențelor. Deoarece floarea înflorită este de scurtă durată și se ofilește rapid, fiind smulsă, se încadrează perfect în filosofia budistă a fragilității și fluidității ființei.

Perioada de înflorire este din iulie până în septembrie.

64820 600

17. 萩 (Hagi) – Lespedeza

Picăturile albe de rouă

Nu se varsă, ci leagănă

Tufele de hagi de toamnă. (Matsuo Basho)

Sezonul 15: 8 – 22 septembrie

Conform calendarului lunar, odată cu debutul primei luni de toamnă, înflorește hagi (lespedeza/ trifoiul japonez) – una dintre „șapte ierburi ale toamnei” (celelalte sunt: obana (iarbă argintie, miscanthus), kudzu (pueraria lobată), nadeshiko (garoafa luxuriantă), ominaeshi (valeriană japoneză), fujibakama (viță de vie perforată), kikyo (clopot chinezesc). Cifra șapte în budism simbolizează „fericirea”.

Florile hagi violet și roz sunt un simbol tradițional al toamnei. Se crede că kanji-ul acestei plante este inițial japonez. Este format din elemente care denotă iarba și toamna.

În Kyoto există Templul Hokaiji (法界寺), care se numește neoficial Hagi-dera (templul ciocănitoarei), deoarece pe teritoriu există adevărate desișuri ale acestei plante. Vara este liniște acolo – aproape că nu sunt vizitatori – și este foarte confortabil.

Perioada de înflorire e din iunie până în septembrie. În limbajul florilor, înseamnă „gândire”.

65024 600

18. 彼岸花 (Higanbana) – Lycoris/ Crin Păianjen

Spre cerul albastru

Întorcând vocea, înflorește

Lycoris. (Takaha Shugyo)

Sezonul 16: 23 septembrie – 7 octombrie

Lycoris înflorește cu puțin timp înainte de echinocțiul de toamnă. Simbolizează rămasul bun. Este un simbol al pierderii și al morții, iar conform legendei, a întâlni o persoană pe o potecă de-a lungul căreia crește Lycoris înseamnă să nu o mai vezi niciodată. Scripturile budiste spun că el este un ghid pentru morți prin samsara (cercul renașterilor). Frunzele florilor apar după înflorire, ceea ce ne-a permis să o considerăm o floare a morților, deoarece în lumea lor totul este invers. Higanbana are diverse nume – o floare cerească (una dintre florile ale căror petale au căzut din cer în timpul Adormirii lui Buddha), iarba lui Buddha, floarea lui Buddha, iarba morților, floarea decedatului, iarba incendiilor, floarea cenușii, vulpea torță.

 

Lemnul-dulce roșu poate fi folosit pentru înmormântări (mai ales acum, când hanakotoba este uitată treptat) și doar pentru a decora ceva fără prea multă semnificație. Dacă credințele întunecate nu vă pot distrage atenția de la frumusețea higanbanei înflorite, ar trebui să vă îndreptați către Kinchakuda Manjushage Park din orașul Hidaka, prefectura Saitama. Acest parc se află la o plimbare de cincisprezece minute de gara Koma de pe linia Seibu Ikebukuro. Lycoris înflorește în acest parc de la mijlocul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie.

65357 600

19. もくせい (Kinmokusei) – Sweet Osmanthus

Pentru a îmbăta vârtejul rece cu aromă,

S-au deschis din nou florile de toamnă târzie. (Matsuo Basho)

Sezonul 17: 8 – 22 octombrie

Osmanthus dulce este parfumul toamnei orientale. Sezonul scurt vine în octombrie și aroma dulce de caramel umple străzile. Mai este numit și „kuriko”, care înseamnă „aromă pentru 9 ri”. O distanță de nouă ri este egală cu 4,5 kilometri – atât de departe se răspândește acest parfum minunat! Mirosul său nu poate fi confundat cu altul. Aromă îngrozitor de dulce și în același timp subtilă și senzuală.

Kinmokusei a fost introdus din China în perioada Edo (1603-1868) unde a fost folosit atât în ​​scopuri medicinale, cât și culinare, în timp ce în Japonia a fost mult timp folosit ca odorizant natural. Kinmokusei este considerat de mulți că simbolizează adevărul, noblețea omului și o viață demnă și lungă. Floarea este cultivată ca plantă ornamentală în grădini, iar petalele de portocale aurii sunt folosite pentru a spori aroma fructată a celor mai fine ceaiuri verzi și negre.

65582 600

20. コスモス (Kosumosu) – Aster Mexican/ Cosmos

Oh, dacă aș putea

Smulge ce vrei!

Atunci aș fi smuls

Un aster alb, – iar cu el

și primul ger alb. (Oshikochi-no-Mitsune)

Sezonul 18: 23 octombrie – 6 noiembrie

Sinceritate, armonie și chiar puritate – aceasta este ceea ce simbolizează „sakura de toamnă”, așa cum este numită în Japonia pentru florile similare și tandrețea fragilă. Perioada de înflorire a acestor flori delicate este din iunie până în noiembrie. Pe vremuri era o floare tipică de toamnă, dar acum devine din ce în ce mai comună, făcând-o treptat floarea de sfârșit de vară. Planta a fost introdusă în Japonia și a devenit foarte populară.

Cel mai mare câmp Cosmos este cel de lângă Tokyo din parcul Shovakinen. Mii și mii de flori pe dealurile deschise și printre copaci, un nor pestriț de aer adună mii de spectatori în fiecare an. Sau Parcul Yamanakako Hananomiyako, amplasat pe un platou de-a lungul țărmului de aproape un kilometru al Lacului Yamanakako din sud-estul Prefecturii Yamanashi. Este locul pentru a admira florile galbene ale Cosmosului de pe Muntele Fuji.

În natură, există 20 de specii de Cosmos, aproape toate provin din Mexic. Tradus din greacă, înseamnă armonie; planta și-a primit numele pentru aceleași petale aranjate corect.

65866 600

21. 山茶花 (Sazanka) – Camelia sasanqua

Pârâul este ușor vizibil.

Plutesc prin desișul de bambus

Petale de camelie. (Matsuo Basho)

Sezonul 19: 7 – 21 noiembrie

Cultura cameliei a cunoscut mai multe suișuri și coborâșuri în Japonia. În secolul al XI-lea, japonezii din anumite motive au uitat de camelii și și-au amintit de ele doar în perioada Muromachi (1333-1568), momentul formării stilului tradițional al grădinii japoneze. Creșterea cameliilor a devenit o ocupație comună a clasei samurai. Pe lângă Tsubaki, muntele de camelie înflorit de toamnă – Sazanka a fost și ea populară. Este mai mică decât Tsubaki, floarea are o formă mai asimetrică, dar înflorește mai abundent și nu se teme de soarele deschis, în timp ce „sora” ei are nevoie de umbră.

Are multe nume: „ceaiul de munte”, „Miyagi”, „floarea soarelui de toamnă”. Perioada de înflorire este din octombrie până în decembrie. Sensul este „smerenie”. Tipurile sălbatice de Sazanka sunt albe sau roz deschis. O floare continuă să înflorească timp de 7-10 zile, apoi petalele cad.

66145 600

22. 菊 (Kiku) – Crizantemă

Nicio c-o picătură de rouă

Ei nu vor arunca…

Gheață pe crizanteme. (Matsuo Basho)

Sezonul 20: 22 noiembrie – 6 decembrie

Alături de sakura, crizantema este „floarea care reprezintă Japonia”. Crizantema s-a răspândit în întreaga lume din Japonia, deși China contestă acest lucru. Tradus din greacă, numele acestei plante înseamnă „floare de aur”. A primit această poreclă din cauza adevăratei culori a capetelor – gălbui-auriu.

În Țara Soarelui Răsare, corpul ceresc și crizantema sunt simbolizate de aceeași hieroglifă „kiku”, care are o lectură învechită „hee” și este un omonim pentru cuvântul soare – 日 (hee). Conform legendei, japonezii au coborât din zeul soarelui, iar crizantema a devenit floarea națională a Japoniei. Până în secolul al XIX-lea, ea putea fi înfățișată pe parafernalia imperială doar ca un semn de putere, demnitate și onoare.

În Japonia, crizantema simbolizează norocul, longevitatea, fericirea și căldura, care se întoarce și la asocierea inițială cu soarele, care încălzește toată viața de pe pământ. Crizantema este, de asemenea, un simbol al fidelității, al rezistenței și al bunei dispoziții în fața apropierii adversității și a iernii. La urma urmei, crizantemele sunt renumite pentru faptul că pot înflori sub zăpadă. Pe vremuri, fetele frumoase erau numite „o-kiku-san” (おきくさん), comparându-le astfel drăgălășenia cu o crizantemă.

Perioada de înflorire – din septembrie până în noiembrie. În noiembrie, la Altarul Yushima Tenmangu din districtul Bunkyo din Tokyo, se desfășoară anual Kiku Matsuri, Festivalul Crizantemei. Aceasta este o mare oportunitate de a admira o mare varietate de soiuri ale acestor flori.

66507 600

23. びわ (Biwa) – Moșmon japonez

În zilele de iarnă

Nu trec nici copacii, nici ierburile

De culoarea înghețului.

Cât de asemănătoare sunt florile de Biwa cu el!

Pe ramuri de frunziș neschimbat! (Fujiwara nu Teika)

Sezonul 21: 7 – 21 decembrie

Moșmonul japonez, loquat, biwa sau prun japonez – este singura plantă fructiferă din subtropicale care înflorește toamna sau la începutul iernii și se coace în perioada iarnă-primăvară. A venit în Japonia din China (numele chinezesc pentru pipa). Înflorește în octombrie. Florile sunt albe, cremoase, cu o aromă puternică plăcută.

66673 original

24. つわぶき (Tsuwabuki) – Farfugium japonez

Din nou am vizitat

casa ta uitată

într-un sat de munte.

Uite – floarea tsuwabuki

a înflorit lângă gard… (Ryokan)

Sezonul 22: 22 decembrie – 4 ianuarie

Japonezii numesc această plantă tsuwabuki – tradus ca unt strălucitor. Este una dintre plantele native ale Japoniei și a fost foarte iubită din cele mai vechi timpuri. Tsuwabuki este o plantă perenă veșnic verde rezistentă la frig. Culoarea principală a florii este galbenă, dar există soiuri care înfloresc roșu aprins, alb crem sau lămâie. Florile de Tsuwabuki înfloresc din octombrie până în decembrie. În limbajul florilor înseamnă – „smerenie”, „abilitate ascunsă”, „capacitate de a privi în viitor”, „a nu te pierde în fața dificultăților” și „a reînvia iubirea”.

66967 original

Care este floarea fiecărei zodii astrologice

Mai jos vei afla care este floarea zodiei tale în astrologie.

BERBEC

Berbecul este un semn de Foc. De obicei, oamenii născuți sub acest semn sunt temperamentali și le plac florile care se potrivesc cu ei înșiși – strălucitoare, roșii, portocalii, vișinii. Marte, conducătorul acestui semn, i-a dat Berbecului plante cu spini.

TAUR

Taurul este primul semn de pământ din cerc, motiv pentru care iubește plantele care sunt scurte, puternice și care înfloresc luxuriant. Florile de câmp, violete și albe, sunt cele mai potrivite pentru Taur: margarete, clopoței, crini. Iasomia parfumată și liliacul sunt si ele potrivite pentru această zodie, iar printre cele de interior, preferata lui este violeta.

GEMENII

Gemenii sunt un semn activ și mobil. Energia lui va fi susținută de plante neobișnuite care nu necesită sol sau udare, de exemplu, tillandsia atmosferică. Îi place acestui semn și plantele cățărătoare cu frunze mici și înguste. De exemplu, garoafe, gladiole, bujori. Orhideele, cu siguranță, nu sunt potrivite.

RAC

Plantele din acest semn au frunze mari și suculente și sunt foarte pasionate de apă și, cel mai adesea, cresc în grupuri prietenoase. Acestea sunt, de exemplu, crizanteme sau trandafiri stufoase. Timid și familiar, Racul are un gust rafinat și preferă tonurile calme: albastru, alb. I se potrivesc și trandafirii, crinii, irișii.

zodiac floral

LEU

Leii iubesc totul luminos, luxuriant și frumos. Florile pentru acest semn sunt mari și pe o tulpină lungă. De exemplu, gerbera, trandafir, crin, bujor. Culorile care susțin energia Leului sunt portocaliu, roșu. Culoarea galbenă va deveni un talisman al fericirii familiei.

FECIOARĂ

Unul dintre talismanele puternice ale Fecioarei este garoafa. De asemenea, o fecioară modestă și dulce se va potrivi unui aster sau mac ca o recunoaștere a frumuseții ei. Zambilele vor pune, la fel, în valoare tandrețea, fiabilitatea și fidelitatea ei.

BALANȚĂ

Hortensia delicată va proteja Balanța de iritare și furie. Le vor plăcea și trandafirii, lalelele, crizantemele. Orhideele violet sau albastre sunt un simbol al iubirii și fidelității. Balanțele încearcă să găsească frumusețea în toate și vor aprecia chiar și un buchet modest.

SCORPION

Scorpionul este un semn periculos și „înțepător”. Plantele sale au spini și sunt adesea otrăvitoare. Cactușii îl vor ajuta pe Scorpion să găsească armonie cu lumea exterioară, să-și stingă furia. Gladiolele, crizantemele, orhideele vor sublinia puterea spiritului acestui semn, îl vor ajuta în afaceri.

zodiac floral

SĂGETĂTOR

Săgetătorilor le place să exploreze lumea din jurul lor, încearcă să aprecieze fiecare moment și să se bucure de viață. Lămâile și bonsaiul îi vor lărgi orizonturile. Buchetele trebuie alese cu dalii, lotuși, garoafe și gladiole, iar culoarea lor poate fi roz, roșu, violet.

CAPRICORN

Capricornul este un semn „rece” și pragmatic care apreciază modestia și nu-i plac excesele. Preferatele lui sunt florile pe tulpini lungi de nuanțe reci închise. Capricornul va aprecia trandafirii violet, albaștri, albi, crizanteme și garoafe.

VĂRSĂTOR

Vărsătorul este un semn frivol și talentat. Narcisele, lalelele, orhideele vor ajuta la întărirea creativității sale. Cel mai bine este dacă buchetul conține flori neobișnuite și rare.

PEŞTI

Peștii sunt un semn sofisticat și grațios. Vor aprecia florile în nuanțe delicate: albastru, roz sau alb. Le vor plăcea și florile sălbatice, dar imediat vor observa neglijența cadoului. Crinii albi eleganți, narcisele și margaretele vor încânta peștii sentimentali.

Vezi și citate despre flori și primăvară