916 vizualizări

Idei de dezvoltare aplicații mobile. Care sunt etapele de creare aplicații mobile. Preț și factorii ce îl influențează. Dezvoltarea gratuită a unei aplicații mobile.

 

Anul trecut, consumatorii au cheltuit 61,8 miliarde de dolari pentru aplicațiile mobile și până la 75,7 miliarde de dolari în anul curent. Această piață este în continuă creștere, dar nu toate aplicațiile au succes, justificând banii cheltuiți pentru ele.

Pentru a diferenția aplicația de un număr mare de concurenți, este important să o faceți din punct de vedere tehnic de înaltă calitate și care să ajute cu adevărat la rezolvarea problemelor consumatorilor voștri, dar și să aveți o echipă de dezvoltare bună.

Câte zile va dura munca, care sunt etapele de creare aplicații mobile și cât costă dezvoltarea unei aplicații mobile, veți afla în acest articol.

Planul de dezvoltare al unei aplicații mobile

Planul de dezvoltare arată cam așa:

În primul rând, trebuie să vă gândiți pentru cine și în ce scop este creată aplicația, cum poate intra utilizatorul în ea și cu ce probleme se va confrunta;

Apoi, începe etapa de proiectare și dezvoltarea proiectului, este gândită navigarea, se face un aspect și se întocmește un ghid (o instrucțiune) pentru dezvoltatori: cum ar trebui să arate elementele de design pentru diferite dispozitive mobile;

După, este tăiată grafica pentru a nu suprasolicita aplicația în funcție de greutate, în același timp lăsând tot de ce aveți nevoie. Rețineți că atunci când dezvoltați nu doar idei de aplicații mobile obișnuite, ci un PWA, greutatea acestora nu va depăși 200 KB;

Adesea, în procesul de lucru, apar idei noi care fac ajustări la planul inițial. Ele trebuie adăugate la dezvoltare;

După aceea, vine faza de testare. Testerul verifică funcționarea aplicației pe diferite dispozitive și folosește, de asemenea, servicii speciale pentru a testa aplicația pe diverse sisteme de operare;

Ulterior, aplicația este încărcată în App Store și începe faza de monitorizare. Pentru a urmări statisticile de descărcare și recenzii, puteți utiliza serviciile Distimo sau Flurry. Google Analytics este, de asemenea, utilizat în acest scop;

După lansarea aplicației, trebuie să lucrați din greu pentru a atrage utilizatori, a colecta toate valorile și a analiza comportamentul utilizatorilor. Dacă folosiți tehnologia push-mailing, este mai ușor să „învățați” obiceiurile și cererile clienților cu serviciul de segmentare a bazei de clienți. După ce ați făcut concluziile necesare, îmbunătățiți aplicația.

Înainte de a comanda dezvoltarea, asigurați-vă că echipa va lucra la prototiparea aplicației. Acest lucru este foarte important, deoarece vă va ajuta să evitați greșelile și neglijările, precum și să înțelegeți clar cum va fi rezultatul final.

Multe echipe sunt angajate în crearea de jocuri mobile la comandă; aceasta este categoria de aplicații pe care utilizatorii o folosesc cel mai mult. Procesul de dezvoltare și costul aplicației sunt foarte diferite în acest caz.

Dezvoltare aplicații mobile – preț și cum se calculează

De obicei, dezvoltatorii fac o estimare preliminară a costului comenzii. Dacă costul se potrivește clientului, acesta semnează un contract, calculând prețul exact al dezvoltării aplicației, termenul limită pentru finalizarea lucrării și o descriere a rezultatului final. Uneori, prețul se poate modifica dacă în timpul procesului de dezvoltare s-a decis adăugarea unor funcționalități suplimentare. Dar acest lucru este convenit cu clientul.

Costul mediu al dezvoltării unei aplicații mobile depinde de complexitatea aplicației:

  • o aplicație simplă costă aproximativ 3.000 USD (durata de muncă este de 1-2 luni);
  • o aplicație cu dificultate medie – 4000-5000 USD (3-4 luni);
  • o aplicație mobilă grea – 6.000 USD (peste 4 luni).

Cât costă dezvoltarea unei aplicații mobile de un freelancer

În România, mulți dezvoltatori independenți creează aplicații de o calitate suficientă. Prețurile lor sunt de 2-3 ori mai mici decât, de exemplu, la dezvoltatorii independenți din Statele Unite. Prin urmare, mulți clienți din alte țări apelează la specialiștii noștri.

Prețul dezvoltării aplicațiilor mobile în diferite țări

Un preț ridicat nu indică întotdeauna o calitate ridicată a performanței, ci doar indică faptul că salariile programatorilor din diferite țări sunt foarte diferite.

Iată costul pentru 1 oră de lucru:

SUA și Australia 50-250 USD
Europa de Vest          30-175 USD
Europa de Est 20-150 USD
India 10-80 USD

Este nevoie de aproximativ 2 luni de muncă pentru a crea o aplicație simplă, adică 300 de ore. Astfel, costul minim al unei aplicații la dezvoltatorii indieni va costa 3.000 USD, iar la dezvoltatorii din Europa de Est – aproximativ 7.500 USD.

Factori care afectează costul creării unei aplicații

Aici sunt importante două criterii: furnizorul (prețul depinde de țara în care este situat acesta) și complexitatea funcțională a aplicației.

Bineînțeles, prețul depinde direct și de cantitatea de muncă care trebuie făcută de echipă, de numărul de ecrane, controale, tipul dispozitivului, modurile de orientare a ecranului, securitate, numărul de limbi acceptate în aplicație și multe altele. Cu cât clientul dorește mai multă funcționalitate, cu atât se vor investi mai mulți bani și timp pentru dezvoltare aplicație mobilă.

Procesul de dezvoltare a unei aplicații mobile este într-adevăr destul de dificil. Uneori poate fi necesară o echipă formată din cel puțin 6-7 specialiști.

Cât durează crearea unei aplicații mobile

Crearea unei aplicații pentru sistemele de operare Android, iOS, Windows Phone constă în mai multe etape:

Estimarea costurilor gratuite (durează aproximativ 2 zile);

Studiul problemei, pieței și concurenței (aproximativ 5 zile);

Redactarea unei sarcini tehnice în funcție de complexitatea aplicației (10-15 zile);

Proiectarea (de la 5 la 15 zile);

Programarea – care durează de la 20 de zile la 4 luni;

Testarea și monitorizarea aplicației – care se efectuează în decurs de 5 – 10 zile.

Dacă aplicația dezvoltată este foarte complexă, atunci se realizează programarea paralelă pentru a accelera procesul.

Construirea unei aplicații Web Progresive poate fi de 10 ori mai rapidă și mult mai ieftină. În plus, în acest caz vorbim despre o versiune hibridă, combinată, a aplicației și a site-ului. Aplicația Web Progresive este construită o singură dată și funcționează pe toate platformele și dispozitivele. Chiar și Apple a implementat deja această tehnologie în ultimele sale dezvoltări.

O astfel de aplicație intră în smartphone-urile clienților voștri cu un singur clic la prima vizită pe site de pe un dispozitiv mobil. Site-ul cu PWA rămâne pe smartphone-ul clientului (pe desktopul său), se încarcă în milisecunde, este disponibil offline și este actualizat automat (pentru aceasta, se utilizează Service Workers). În plus, în activitatea PWA este încorporată și o altă tehnologie Google avansată – notificări push care readuc utilizatorii pe site. Tehnologia inovatoare PWA de la Google tocmai a început să fie aplicată de cele mai importante companii comerciale și media din lume, inclusiv OLX, AliExpress, The Washington Post și altele, și a adus deja o creștere a conversiilor de 50% sau mai mult.

Cum să creați o aplicație mobilă gratuit

Pentru a crea o aplicație simplă pe Internet, există multe servicii și programe, potrivite cu iPhone, Android și chiar WP. Fiecare serviciu oferă instrucțiuni pas cu pas despre cum să faceți acest lucru.

O instrucțiune tipică arată astfel:

  • Trebuie să alegeți un șablon (există, de obicei, peste o mie de modele pentru diferite domenii de activitate);
  • Apoi, trebuie să încărcați toate videoclipurile, materialele audio, imaginile, sigla și așa mai departe;
  • După care publicați aplicația în directoarele iTunes și Google Play.

Software-ul de servicii vă permite să creați aplicații în câteva minute. Desigur, calitatea acestora este foarte inferioară celei create de profesioniști, atât în ​​design, cât și în funcționalitate. Probabilitatea că veți putea câștiga bani cu o astfel de aplicație este minimă.

Cum să dezvoltați o aplicație mobilă de succes

Pentru ca aplicația voastră să fie populară și să genereze venituri, trebuie să satisfaceți nevoile publicului. Dacă aplicația nu rezolvă niciuna dintre problemele utilizatorului, este sortită eșecului.

Înainte de a decide asupra uneia dintre echipele de dezvoltare, faceți o comparație a prețurilor, precum și studiați portofoliile companiilor pe care le-ați selectat. Țineți minte că un preț ridicat nu este întotdeauna un semn de înaltă calitate.

Înainte de a comanda, asigurați-vă că solicitați o estimare aproximativă a proiectului. Discutați toate detaliile proiectului cu echipa și, de asemenea, insistați să creați un prototip al aplicației. Decideți designul și funcționalitatea acesteia. Trebuie să știți sigur de ce aveți nevoie și de ce nu aveți nevoie. Și numai după ce ați discutat toate problemele, puteți semna contractul.