678 vizualizări

Rețete de Crăciun de la Jamila, Savori Urbane, Laura Sava, Mary Berry, Jamie Oliver, Gordon Ramsay. Rețete de biscuiți și prăjituri. Deserturi rapide de Crăciun.

Vă aducem în atenție o colecție de video rețete de Crăciun de la bucătari celebri din întreaga lume, inclusiv România, dar și idei în scris.

Rețete de Crăciun cu Gordon Ramsay

Cine nu-l cunoaște pe Gordon Ramsay, bucătarul de renume mondial care a câștigat trei stele Michelin! Hell’s Kitchen, America’s Best Chef, alte spectacole, un lanț de restaurante din întreaga lume și venituri anuale de 118 milioane de dolari – sunt toate despre el. În plus, Ramsay este un soț fericit și un tată cu mulți copii – crește două fiice și un fiu.

Ramsay este renumit pentru limba sa ascuțită, comentariile sale caustice fiind demult sortate în ghilimele. „Meseria mea de bucătar este să învăț cât mai multe. Știi, îmi este greu să mănânc ars și puțin sărat. Așa că, cu inima deschisă, sunt gata să mănânc orice, de la ceva asemănător cu jeleu până la fasole pe pâine prăjită. Voi mânca ce vreau, atâta timp cât e în regulă cu sarea”, spune Gordon. Iată câteva rețete de Crăciun ale renumitului bucătar:

Rețete de Crăciun cu Jamie Oliver 

Celebrul bucătar și restaurator britanic Jamie Oliver câștigă peste 250 de milioane de dolari pe an. Carismatic și plin de duh, a devenit practic chipul unui mare culinar și a popularizat meseria de bucătar. Printre altele (cum ar fi o mulțime de emisiuni TV, cărți scrise cu propria sa mână, caritate), este un familist exemplar: împreună cu soția sa Juliet (cu care sunt împreună de mai bine de 20 de ani), crește cinci copii! Ne întrebăm: când le reușește pe toate?!

Pentru deliciul oaspeților voștri, am selectat aceste video rețete de Crăciun:

De asemenea, rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver sunt adunate și într-o carte din 2016, pe care o puteți cumpăra de pe Amazon: Jamie Oliver’s Christmas Cookbook: For the Best Christmas Ever.

Rețete de Crăciun cu Mary Berry  

Mary Berry este o renumită scriitoare gastronomică britanică, bucătar și personalitate de televiziune. Ea este cunoscută mai ales pentru că găzduiește propria emisiune, Mary Berry Cooks. De asemenea, este populară pentru spectacolele sale TV: „Ora femeilor” și „Bucătăria de sâmbătă”. De-a lungul vieții, Marry a publicat peste 75 de cărți de bucate.

Și-a început cariera lucrând într-un showroom, vizitând casele oamenilor și arătându-le noilor clienți cum să-și folosească cuptoarele electrice. Apoi, a lucrat o perioadă la Biroul Olandez al Produselor de Lactate, după care a plecat și a devenit tester de rețete la firma Benson’s. În 1966, a devenit redactor culinar al revistei Housewife.

În 1970, a publicat cartea ei de debut, The Hamlyn All Color Cookbook, dar popularitatea larg răspândită a câștigat-o în 2010, când a devenit membră de juriu la The Great British Bake Off. Spectacolul s-a bucurat de o faimă imensă și de-a lungul timpului a devenit o parte importantă a culturii britanice. Așadar, descoperiți aceste rețete rapide de Crăciun cu Mary Berry.

Rețete de Crăciun cu JamilaCuisine                  

Când vorbim despre rețete pentru Crăciun cu Jamila, ne imaginăm acele rețete care pot fi repetate acasă fără probleme. Această bucătăreasă vă poate pune la dispoziție un desert rapid Jamila, care nu necesită echipament profesional sau ingrediente rare. De-acord, alte rețete de Crăciun cu Jamila necesită mai mult timp, dar cu diligența potrivită, veți reuși, pentru că explică genial de simplu! Mai jos veți găsi video pentru câteva deserturi rapide Jamila și nu numai.

 

Iată 2 rețete prăjituri de Crăciun de la Jamila:     

Și drept bonus, o rețetă biscuiți de Crăciun de la Jamila:      

Rețete de Crăciun cu Adi Hadean  

De această dată, am adunat rețete de la încă un bucătar din România căruia îi putem încredința cel mai intim organ – conținutul stomacului nostru. Este unul dintre cei mai renumiți și respectați bucătari din țara noastră. Adi Hadean mereu are idei noi, inclusiv în materie de rețete de Crăciun.

Rețete de Crăciun cu Gina Bradea 

Gina Bradea este unul dintre cei mai populari bloggeri culinari din România, care a renunţat la străinătate şi s-a întors acasă, în satul Revărsarea din Tulcea. Pe lângă blogul culinar, Gina a reuşit să publice şi două cărţi de reţete: „Poftă bună! – reţete simple, de mare efect”, şi „50 de reţete de post”, volume ce s-au bucurat de mare succes şi de aprecierea criticilor. Aici sunt prezentate câteva potrivite rețete de Crăciun:

Rețete de Crăciun cu Divă în Bucătărie   

Blogul culinar ne prezintă diverse feluri de mâncare delicioasă, ușor de preparat și complet făcute acasă. Diva ne oferă clase de master de la care merită luate notițe și conform cărora într-o zi veți reuși să gătiți singuri orice preparat, inclusiv rețete de Crăciun.

Rețete de Crăciun cu Laura Laurențiu    

Food vlogger-ul Laura Laurențiu și-a început meseria culinară prin 2009 cu un blog. Se întâmpla înainte ca rețelele sociale să pună stăpânire pe ale bucătăriei. Peste un an, a apărut și primul video. Laura explică rețetele minuțios și pe înțelesul fiecăruia, chiar și pentru cei care nu au mai gătit niciodată. Astfel, e firesc să rămână în mintea gurmanzilor atunci când se caută rețete de Crăciun.

Rețete de Crăciun cu LaLena

LaLena.ro este un site de rețete culinare, testate personal de fondatoarea blogului și gospodina – Lena. Bucătăreasa știe să scrie perfect despre elita regatului aromelor. Vă puteți convinge de asta din aceste rețete de Crăciun:

Rețete de Crăciun cu Laura Adamache   

Laura Adamache este unul dintre cei mai îndrăgiți și populari bloggeri culinari și autoarea unei serii de cărți de rețete de mare succes. Pasiunea pentru gătit a moștenit-o de la părinții ei. Momentan locuieşte în Italia împreună cu soţul ei şi își dedică timpul numeroaselor proiecte culinare. Este pasionată de rețetele tradiționale românești și de bucătăria italiană. Motto-ul Laurei este: „Învață să fii un om de valoare, și nu neapărat un om de succes!”. Mai jos, gurmanzii vor găsi câteva surse de inspiraţie, legate de rețetele de Crăciun:

Rețete de Crăciun cu Teo’s Kitchen

Blogul Teo’s Kitchen este adresat pasionaților de gătit. Aici veți descoperi rețete culinare ușoare, explicate pas cu pas în imagini, de la românești la cele internaționale. Teo este bucătăreasă, foodie și mămică, care știe să prezinte frumos și explicit mâncăruri rapide, aperitive, rețete de post, pentru copii, dulciuri și deserturi. În plus, aveți oportunitatea de comunicare cu bucătareasa, care abia așteaptă feedback-ul vostru. Puteți începe de la aceste idei de rețete de Crăciun.

Rețete de Crăciun cu Savori Urbane        

Savori Urbane e despre îmbinarea aromelor, gusturilor și efectelor vizuale. Rețetele sunt scrise de două prietene – Oana și Diana. Amândouă se specializează în bucătaria austro-ungară. Astfel, ca să nu irosiți ingredientele și să rămâneți dezămăgiți, Savori Urbane vă prezintă rețete clare, cu ingrediente cântărite: fripturi, ciolane cu fasole, gulașuri, snițele vieneze, prăjituri ca-n cofetăriile de la Viena, Praga sau Budapesta și multe altele. În colecția noastră am inclus acest blog, pentru că Savori Urbane are rețete de Crăciun formidabile: 

  1. Ouă umplute în 6 rețete: cu pate de ficat, pastă de pește, brânză, avocado sau fără maioneză
  2. Chifteluțe fragede și pufoase pentru aperitiv
  3. Nuci umplute cu cremă de ciocolată
  4. Salată de boeuf cu carne de vită
  5. Răcitură/ Piftie de curcan sau cocoș

Rețete de Crăciun cu Laura Sava

Călătoria culinară a Laurei a început în februarie 2007. De atunci, pe blog au fost postate multe rețete apetisante, printre care și rețete de prăjituri de Crăciun cu Laura Sava. Acestea vă vor face să intrați în bucătărie nu doar cu gândul la un ceai sau cafea, ci și la alte “bucurii dulci” ale vieții.

Prăjitură cu dovleac și mac

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră (vanilat)
  • 7 ouă
  • 100 g zahăr brun
  • 200 g mac măcinat
  • 300 g dovleac ras
  • 100 g chefir sau iaurt
  • 100 g făină
  • 40 g amidon (sau făină)
  • 1 linguriță scorțișoară (pudră)
  • 2 lingurițe praf de copt
  • zahăr pudră sau cremă Oreo

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) și se tapetează cu hârtie de copt o formă de aproximativ 20×30 cm. Se bate untul moale, scos din timp din frigider, cu zahărul pudră până se spumează ușor. Se despart ouăle, iar gălbenușurile se adaugă, amestecând ușor, în compoziția cu unt.

Separat, într-un bol încăpător, se bat albușurile cu zahărul brun până se obține o spumă tare (dar nu atât de tare ca pentru bezea); se adaugă macul măcinat amestecat cu făină, praful de copt și scorțișoara și se amestecă scurt. Se pune și dovleacul ras (pe răzătoarea mare) împreună cu compoziția de gălbenușuri. La sfârșit, se adaugă chefirul sau iaurtul. Se amestecă totul bine, iar compoziția rezultată se toarnă în forma pregătită și se nivelează. Se coace cca. 50 de minute.

Prajitura cu dovleac si mac pudrata cu zahar

Chec cu gutui

Ingrediente pentru aluat:

  • 300-320 g gutui rase
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 3 g ghimbir zaharisit, tocat mărunt
  • 60 ml ulei
  • 250 g făină
  • 1 linguriță plină cu praf de copt
  • un vârf de cuțit bicarbonat

Ingrediente pentru glazură de brânză dulce și miere:

  • 125 g brânză dulce de vaci (cremoasă)
  • 50 g miere

Ingrediente pentru ornat:

  • dulceață de gutui

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) și se tapetează fundul unei tăvi de chec cu hârtie de copt.

Pentru aluatul de chec, se bat ouăle cu un praf de sare (cât luați cu 3 degete) și cu zahărul timp de 1 minut. Se adaugă ghimbirul zaharisit, laptele și uleiul, și se amestecă scurt. Dacă nu găsiți ghimbir zaharisit, puteți folosi ghimbir proaspăt, un vârf de cuțit, ras fin. Sau îl puteți înlocui cu scorțișoară! Se răstoarnă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul (cernute, în prealabil), iar, la final, gutuile rase peste care am turnat zeama de lămâie. Aluatul rezultat se toarnă în forma de chec pregătită, se nivelează ușor, și se dă la copt timp de 40 de minute. După aceea, se scade temperatura cuptorului la 160 de grade C (foc mic) și se mai lasă la copt încă 15 minute.

Pentru glazura de brânză dulce și miere, nu trebuie decât să le amestecați bine cu mixerul. Apoi, se toarnă deasupra checului și se ornează cu feliuțe de gutui, din dulceață.

Chec cu gutui sectiune